FOTO Gmail pentru smartphone are un nou design

FOTO Gmail pentru smartphone are un nou design
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 ian 2019

Cel mai nou update al aplicației Gmail pentru dispozitive mobile aduce un nou design care urmează drumul deschis de versiunea pentru web.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noua înfățișare a aplicației Gmail se bazează pe tema Material, pe care Google o aplică rând pe rând pentru toate produsele sale și pe toate platformele pe care acestea sunt disponibile.

Același design este deja disponibil pe Gmail pentru web din luna aprilie a anului trecut și imprimă un aspect mai “curat” și cu mai mult alb. Albul ia locul roșului, care era vizibil pe bara din partea superioară a ecranului și pe diverse alte elemente.

Funcția de căutare dispune acum de o bară în locul unui simplu buton. De altfel, bara de căutare devine punctul central de navigare în cadrul aplicației.

Facebook a plătit adolescenți pentru a le monitoriza activitățile pe telefon CITEȘTE ȘI Facebook a plătit adolescenți pentru a le monitoriza activitățile pe telefon

Butonul care deschide meniul lateral, de unde sunt accesate toate folderele, este acum mutat în cadrul barei de căutare și tot de aici se pot schimba acum conturile (în cazul în care un utilizator folosește mai multe conturi de Gmail).

Toate textele folosesc acum fontul Google Sans.

Noul design nu aduce multe funcții noi dincolo de posibilitatea setării spațiului dintre mail-uri. Ca și în versiunea pentru web, utilizatorii pot opta între implicit, “confortabil” și “compact” pentru a mări sau reduce spațiul vertical dintre mesaje.

Google a început deja să implementeze noul design pe aplicația Gmail de Android, urmând ca același lucru să se întâmple pe iOS în săptămânile următoare.

FOTO Gmail pentru smartphone are un nou design

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gmail
design
android
ios