CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, firmă aflată în centru scandalului Facebook, a demisionat

CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, firmă aflată în centru scandalului Facebook, a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2018

CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, firma de analiză de date aflată în centru scandalului cu privire la culegerea de date personale de la utilizatori Facebook fără acordul acestora, a demisionat, relatează The Hill.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul de Administrație al firmei a anunțat miercuri că Alexander Tayler demisionează din post la doar câteva săptămâni după ce l-a preluat, arată news.ro.

Tayler își va relua postul de însărcinat cu datele (chief data officer), ”pentru a se concentra aupra diverselor investigații și anchete tehnice”, precizează CA într-un comunicat.

Tayler a preluat postul după ce o publicație britanică a făcut publice înregistrări video în care fostul CEO Alexander Nix evoca mită și prostituate în vederea influențării alegerilor.

Nix a fost suspendat din funcție pe 20 martie, după ce înregistrări video au fost făcute publice. Compania a anunțat că va efectua o anchetă internă cu privire la acțiunile acestuia.

Cambridge Analytica se află în centrul atenției internaționale, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora a cules date de la cel puțin 87 de milioane de utilizatori Facebook fără ca aceștia să-și dea consimțământul.

Firma, care a lucrat pentru campania lui Donald Trump în vederea alegerilor prezidențiale din 2016, neagă orice ilegalitate în acest scandal.

Un fost angajat Cambridge Analytica, Christofer Wylie, care se prezintă drept un avertizor de integritate, a anunțat duminică faptul că intenționează să coopereze în ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la un amestec rus în alegerile americane din 2016.

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a fost audiat în Congres marți și miercuri, pe tema rolului companiei sale în acest scandal.

viewscnt
Afla mai multe despre
cambridge
facebook