ChatGPT primește undă verde pentru a fi folosit în scopuri militare

ChatGPT primește undă verde pentru a fi folosit în scopuri militare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 ian 2024

OpenAI, compania care dezvoltă ChatGPT, a actualizat politica de folosire a acestuia, permițând utilizatoarea chatbot-ului inclusiv în scopuri militare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

ChatGPT poate merge la război, după ce OpenAI a modificat în mod silențios politica de utilizare a acestuia pe 10 ianuarie.

Înainte de aceasta dată, regulile de utilizare ale celebrului chatbot interziceau folosirea acestuia în scopuri „militare și de război”.

GPT Store, lansat oficial CITEȘTE ȘI GPT Store, lansat oficial

Eliminarea acestei prevederi deschide drumul folosirii ChatGPT în scopuri militare și chiar direct în conflicte armate. Totodată, compania va avea în față noi fluxuri, potențial foarte mari, de venituri.

Este cunoscut faptul că guvernele, în special cel american, oferă contracte extrem de mari în scopul dezvoltării tehnologiilor militare. Nu doar o dată, mările companii americane s-au luptat inclusiv în tribunal pentru a decide cine merită să deruleze unele dintre aceste contracte.

OpenAI, însă, nu face referire la banii pe care-i poate câștiga de pe urma contractelor militare, ci spune că a decis să facă această modificare pentru ca termenii de utilizare pentru ChatGPT să fie „mai clari și mai ușor de citit”.

Aceasta modificare vine la aproximativ două luni de când o parte a membrilor din consiliul OpenAI l-au destituit temporar pe actualul CEO, Sam Altman, din cauza a ceea ce aceștia numeau pericolul pe care ChatGPT îl poate prezenta pentru omenire.

viewscnt
Afla mai multe despre
chatgpt
openai
armată
război
ai
chatbot