Deepfake-urile fac trafic nestingherite pe YouTube

Deepfake-urile fac trafic nestingherite pe YouTube
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 ian 2024

Cel puțin 1.600 de deepfake-uri există pe YouTube și fac un trafic semnificativ, manipulând și înșelând utilizatorii cu ajutorul imaginilor false ale unor personalități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un utilizator anonim a notificat publicația americană 404 Media cu privire la numărul mare de clipuri video care folosesc AI-ul pentru a reproduce și folosi în scopuri dubioase imaginea unor personalități.

Acesta a creat un playlist cu peste 1.600 de deepfake-uri, care răspândesc informații false și câștigă nestingherit bani din reclame pe YouTube.

GPT Store, lansat oficial CITEȘTE ȘI GPT Store, lansat oficial

Clipurile din playlist-ul respectiv folosesc imaginea creată artificial a unor celebrități, precum Taylor Swift, Ice Cube, Oprah și The Rock.

Acestea derulează diverse escrocherii, cele mai multe fiind legate medicină și leacuri minune.

Împreună, aceste clipuri s-au bucurat de peste 195 de milioane de afișări, ajutate și de slăbiciunea algoritmului YouTube pentru controverse.

Eliminarea clipurilor în cauză, mai ales că sunt grupate deja într-un playlist, nu ar trebui să fie deloc dificilă pentru YouTube.

Lipsa acțiunii din partea companiei sugerează că aceasta preferă să le păstreze pentru afișările pe care le fac, în ciuda faptului că folosesc fără acord imaginea unor personalități și încearcă să înșele utilizatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
deepfake
taylor swift
ice cube
oprah și the rock