China a închis peste 13.000 de site-uri în ultimii trei ani

China a închis peste 13.000 de site-uri în ultimii trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2017

China a închis, de la începutul anului 2015, peste 13.000 de site-uri pentru că au încălcat legea ori alte reguli, iar majoritatea oamenilor susțin eforturile guvernului de a face curățenie în mediul online, a anunțat duminică agenția Xinhua, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul chinez controlează îndeaproape internetul, de când Xi Jinping a devenit președinte în urmă cu cinci ani. Criticii spun că este un efort de a restricționa libertatea de exprimare și de a preveni apariția criticilor la adresa Partidului Comunist aflat la putere, arată news.ro.

Autoritățile spun că toate țările au reglementări privind internetul și că scopul lor este de a asigura securitatea națională și stabilitatea socială și de a preveni răspândirea conținutului pornografic și violent.

Tencent, la care Naspers, acționarul eMag, deține 33%, devine cea mai valoroasă companie de tehnologie din Asia CITEȘTE ȘI Tencent, la care Naspers, acționarul eMag, deține 33%, devine cea mai valoroasă companie de tehnologie din Asia

Pe lângă cele 13.000 de site-uri închise, aproximativ 10 milioane de conturi au fost la rândul lor închise de către pagini web. În raportul prezentat în Parlament nu au fost oferite detalii, însă conturile sunt - cel mai sigur - de pe rețelele social media.

Peste 90% dintre oameni supraveghează eforturile susținute ale guvernului de a gestiona internetul, cu 63,5% dintre ei convinși că în ultimii ani a existat o reducere evidentă a conținutului nepotrivit.

„Aceste acțiuni au un puternic efect de intimidare”, a spus Wang Shengjun, vicepreședinte în comitetul partamentului chinez.

În ultimii trei ani, autoritățile, inclusiv Cyberspace Administration of China, au discutat cu peste 2.200 de operatori de site-uri. Separat, agenția Xinhua a transmis că în ultimii cinci ani, peste 10 milioane de oameni care au refuzat să se înregistreze folosind numele real au avut conturile suspendate, la fel și conexiunea la internet.

China menține regimul de cenzură, interzicând accesul la numeroase site-uri străine de știri, la motoare de căutare precum Google și la rețele social media, ca Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
site