China urmărește ”supremația tehnologică globală” în spațiul cibernetic, afirmă șeful securității cibernetice din Marea Britanie

China urmărește ”supremația tehnologică globală” în spațiul cibernetic, afirmă șeful securității cibernetice din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2023

China urmărește ”supremația tehnologică globală” în spațiul cibernetic și își folosește capacitățile cibernetice pentru a desfășura campanii de spionaj și supraveghere, a declarat șeful securității cibernetice al Marii Britanii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lindy Cameron, directorul Centrului Național pentru Securitate Cibernetică (NCSC), parte a agenției britanice de spionaj GCHQ, a declarat că Marea Britanie are o ”îngrijorare legitimă” cu privire la efectele pe care tehnologia chineză le poate avea asupra securității cibernetice, scrie News.ro.

Mandatul CEO-ului Orange România - prelungit CITEȘTE ȘI Mandatul CEO-ului Orange România - prelungit

”China nu doar face eforturi pentru paritate cu țările occidentale, ci țintește supremația tehnologică globală”, a declarat Cameron la o conferință anuală guvernamentală de securitate cibernetică la Belfast.

”Fără îndoială, nu ne putem permite să nu ținem pasul cu China. În caz contrar, riscăm ca China să devină puterea predominantă în spațiul cibernetic”, a spus acesta.

China își folosește, de asemenea, capacitățile cibernetice pentru a dobândi proprietate intelectuală, pentru a-și atinge obiectivele geopolitice strategice și pentru a conduce campanii globale de spionaj, a adăugat Cameron.

Luna trecută, Marea Britanie a interzis utilizarea TikTok pe telefoanele guvernamentale, urmând ca alte țări occidentale să interzică aplicația video deținută de China, din cauza problemelor de securitate.

TikTok a fost tot mai atent urmărită, din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicația deținută de compania ByteDance din Beijing ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale.

O nouă instituție media pleacă de pe Twitter CITEȘTE ȘI O nouă instituție media pleacă de pe Twitter

Statele Unite, Canada, Belgia și Comisia Europeană au interzis, de asemenea, aplicația de pe dispozitivele oficiale.

China a caracterizat interdicțiile ca fiind motivate politic. Beijingul neagă în mod obișnuit orice implicare în hacking și spune că îi pedepsește pe cei care fac acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
spațiul cibernetic