Chromebook-urile s-au dovedit mai costisitoare pentru învățământ decât laptopurile mai scumpe

Chromebook-urile s-au dovedit mai costisitoare pentru învățământ decât laptopurile mai scumpe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 apr 2023

Managerii școlilor din Statele Unite au aflat pe propria piele că cele mai ieftine laptopuri nu reprezintă neapărat cea mai bună soluție pentru învățământ, după ce Chromebook-urile cumpărate în pandemie s-au defectat rapid și nu pot fi reparate cu ușurință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul pandemiei, un mare număr de școli din Statele Unite au decis să achiziționeze Chromebook-uri pentru învățarea de la distanță, având în vedere prețul redus al acestora în comparație cu MacBook-uri sau alte laptopuri.

Laptopurile cu Chrome OS au beneficiat de o creștere masivă a vânzărilor în timpul pandemiei, în special datorită achizițiilor făcute de instituțiile americane de învățământ.

Chatbotul Bard al Google va putea scrie coduri pentru software, în urma unei actualizări CITEȘTE ȘI Chatbotul Bard al Google va putea scrie coduri pentru software, în urma unei actualizări

Trei ani mai târziu, multe dintre acestea s-au stricat ori dau semne vizibile de „oboseală” și, conform unei analize realizate de Fondul pentru Educație al Grupului de Cercetare de Interes Public din SUA, repararea celor 31,8 milioane de Chromebook-uri cumpărate în 2020 ar fi cea mai bună soluție.

Problema este că majoritatea Chromebook-urilor sunt greu reparat, cel puțin în comparație cu laptopurile cu Windows. Multe componente pur și simplu nu se găsesc, iar altele sunt foarte scumpe.

Spre exemplu, multe tastaturi pentru Chromebook-urile făcute de Acer costă, 90 de dolari, ceea ce reprezintă aproape jumătate din prețul de achiziție al unui Chromebook obișnuit.

În plus, din cauză că suportul software se apropie de final pentru multe dintre Chromebook-urile cumpărate în urmă cu trei ani, școlile nu vor găsi cu ușurință clienți pentru a le vinde, ci, mai degrabă, vor fi nevoite să facă alte cheltuieli pentru reciclarea acestora.

Analiștii sunt de părere că, după aceasta experiență, școlile americane vor evita pe viitor să mai cumpere „laptopurile ieftine” cu sistem de operare dezvoltat de Google, acestea încheindu-și cariera în învățământ.

viewscnt
Afla mai multe despre
chromebook
google
chrome os
învățământ
laptopuri