Compania Altaba, fostă Yahoo, amendată cu 35 milioane dolari în SUA pentru că nu a dezvăluit la timp că a fost ținta unui atac cibernetic

Compania Altaba, fostă Yahoo, amendată cu 35 milioane dolari în SUA pentru că nu a dezvăluit la timp că a fost ținta unui atac cibernetic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 apr 2018

Compania Altaba, cunoscută anterior ca Yahoo, trebuie să plătească 35 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit investitorilor la timp atacul cibernetic din 2013, a decis autoritatea americană din domeniul financiar (SEC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Yahoo a anunțat abia în decembrie 2016 că a fost victima unui atac cibernetic care a afectat peste un miliard de utilizatori, deși știa despre această problemă încă din 2014. Ulterior, reprezentanții Verizon, companie care a cumpărat anul trecut activele principale ale Yahoo, au anunțat că toate cele 3 miliarde de conturi ale utilizatorilor au fost compromise de hackeri.

Având în vedere efectele legale și financiare majore ale unui atac cibernetic de asemenea dimensiuni, investitorii au dreptul să fie informați despre astfel de incidente, potrivit SEC. 

Pe Profit Insider: Mișcări la Asigest, broker de asigurări din Top 20, Asirom încheie sub țintă, OTP Leasing vrea finanțări noi CITEȘTE ȘI Pe Profit Insider: Mișcări la Asigest, broker de asigurări din Top 20, Asirom încheie sub țintă, OTP Leasing vrea finanțări noi

Yahoo și-a schimbat denumirea în Altaba odată cu vânzarea diviziei de Internet către Verizon Communications.

Vânzarea activităților principale ale Yahoo către Verizon a fost finalizată vara trecută pentru suma de 4,5 miliarde de dolari, la aproximativ un an de la începerea negocierilor. Pe fondul problemelor de securitate, Verizon a beneficiat de o reducere de 350 de milioane de dolari din prețul inițial al tranzacției.

În urma tranzacției, principalul activ deținut de compania cunoscută anterior ca Yahoo este o participație de 15,5% la retailerul online din China Alibaba.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
altaba
sec
amenda
atac cibernetic
date