Compania de tehnologie SII România angajează peste 150 de ingineri

Compania de tehnologie SII România angajează peste 150 de ingineri

Manel Ballesteros, CEO SII România

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2021

Compania SII Romania, specializată în servicii și soluții ICT de business, a cunoscut o creștere de 37% a cifrei de afaceri în semestrul I, în acord cu anul fiscal francez (aprilie – septembrie 2021), comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Totodată, în același interval temporar, compania a înregistrat un profit în creștere cu 61% raportat la semestrul I fiscal 2020. Pentru semestrul II fiscal (octombrie 2021 – martie 2022), SII România își propune o dezvoltare organică, mizând pe extinderea portofoliului de proiecte și servicii, alături de creșterea echipei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Contextul socio-economic creat de pandemie a dus la o creștere a cererii pentru serviciile IT, atât pe plan local, unde se resimte tot mai mult deschiderea spre digitalizare, cât și la nivel global, pe fondul unei nevoi tot mai accentuate de reducere a costurilor. Acești factori au favorizat, printre altele, o evolutie peste estimări a indicatorilor noștri financiari și extinderea echipei. Continuăm să mizăm pe dezvoltarea portofoliului de servicii și proiecte, în paralel cu expansiunea teritorial progresivă la nivel național pentru a fi cât mai aproape de clienții, angajații și candidații nostri”, a declarat Manel Ballesteros, CEO SII România.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Primul semestru al anului fiscal curent, respectiv intervalul aprilie – septembrie 2021, a marcat pentru SII România atât o extindere a portofoliului de proiecte la nivel național și internațional, cât și o evoluție în ceea ce privește nivelul de complexitate și inovație al acestora. Schimbările menționate s-au reflectat într-o creștere a numărului de clienți pe ambele divizii (inginerie și digital). Totodată, 80 de ingineri IT cu un nivel ridicat de senioritate s-au alăturat echipei.

Potrivit reprezentanților companiei, măsurile aplicate încă de la debutul pandemiei sunt principalul factor determinant al creșterii veniturilor, profitabilității și echipei în perioada analizată. Una dintre acestea este suplimentarea pachetul de beneficii pentru angajați, adaptat la specificul fiecărui proiect, astfel încât să includă toate cele trei moduri de lucru - full time birou, full time home și hibrid. De asemenea, creșterea nivelului de complexitate a proiectelor a facut posibilă evoluția profesională și financiară a angajaților.

Pentru a doua parte a anului fiscal curent (octombrie 2021 – martie 2022), reprezentanții SII România preconizează o creștere a cifrei de afaceri de 57%, respectiv o evoluție a profitului net de 12% raportat la semestrul II al anului fiscal francez anterior. În acest sens, compania vizează o dezvoltare sustenabilă, mizând pe investiții în elementele cheie cu impact direct asupra performanței – echipa și portofoliul de proiecte și servicii.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Printre obiectivele menționate se numără crearea unor noi divizii legate de tehnologii precum AI, Cloud și IoT, concomitent cu expansiunea teritorială la nivel național și atragerea talentului necesar. Astfel, compania țintește creșterea echipei cu peste 150 de ingineri IT, atingând un număr estimativ de 430 de angajați până în martie 2022. Totodată, pentru anul fiscal francez curent (aprilie 2021 - martie 2022), SII România estimează o creștere cu 50% a cifrei de afaceri și cu 26% a profitului net, comparativ cu anul fiscal anterior.

 

SII România face parte din SII Group, companie multinațională de top din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 si furnizează servicii și soluții de digital software, inginerie software și IT outsourcing.

În prezent, SII România numără peste 380 de ingineri software.

viewscnt
Afla mai multe despre
sii românia
it
angajari