Compania mamă a Snapchat pregătește o ofertă publică inițială care o evaluează la 25 miliarde dolari

Compania mamă a Snapchat pregătește o ofertă publică inițială care o evaluează la 25 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2016

Compania mamă a aplicației pentru foto Snapchat pregătește o ofertă publică inițială care ar putea să o evalueze la cel puțin 25 de miliarde de dolari, au declarat mai multe persoane apropiate situației, citate de Wall Street Journal, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Snap, operatorul aplicației care permite utilizatorilor să trimită instantaneu filmulețe și mesaje, vrea să vândă acțiuni cel mai devreme în luna martie, scrie News.ro.

O ofertă care să evalueze Snap la 25 de miliarde de dolari ar fi semnificativ mai mare decât cea mai recentă evaluare a Snapchat, de 17,81 miliarde de dolari, în baza unei runde de finanțare de 1,81 miliarde de dolari din luna mai.

Vânzarea de acțiuni ar fi și cea mai mare ofertă publică inițială efectuată de o companie de tehnologie de când grupul chinez Alibaba Group Holding s-a listat la bursă în 2014.

VIDEO Zuckerberg a prezentat prototipul unei căști VR wireless, mai ieftină ca Oculus Rift CITEȘTE ȘI VIDEO Zuckerberg a prezentat prototipul unei căști VR wireless, mai ieftină ca Oculus Rift

Snapchat a discutat cu bancheri de investiții despre efectuarea unei oferte publice la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2017, a relatat în septembrie site-ul specializat în tehnologie The Information.

Informațiile despre oferta Snap vin într-o perioadă în care companii de tehnologie ca Sqare și Box, listate în ultimii doi ani, sunt tranzacționate sub valoarea estimată înainte de a se înscrie la bursă.

Snapchat ar urma să ajungă la 58,6 milioane de utilizatori în SUA până la sfârșitul acestui an și la 66,6 milioane în 2017, potrivit firmei de cercetare a pieței eMarketer.

viewscnt
Afla mai multe despre
snapchat