Companii de renume, printre care Google, Samsung sau Sony, pun bazele Global VR Association

Companii de renume, printre care Google, Samsung sau Sony, pun bazele Global VR Association
scris 8 dec 2016

Cele mai mari nume din domeniul realității virtuale au creat Global VR Association, o organizație al cărei scop nu este foarte clar.

Acer, Google, HTC, Oculus, Samsung și Sony anunță crearea unei organizații numite Global VR Association cu țelul declarat de “maximizare a potențialului realității virtuale”.

Din păcate, comunicarea oficială depășește nivelul obișnuit de ambiguitate și “reușește” să ascundă suficient de bine scopul noii entități prin formulări precum “promovarea dezvoltării și adopției responsabile la nivel global a realității virtuale”.

Google Play Movies oferă conținut 4K CITEȘTE ȘI Google Play Movies oferă conținut 4K

În general, acest gen de organizații sunt create cu rolul de a unifica standardele tehnologice, iar realitatea virtuală, ca o industrie proaspătă care încă pare un experiment, are nevoie de linii clare și explicații pe înțelesul tuturor.

Cert este că printre fondatori se numără majoritatea numelor mari din această nouă industrie. Dacă începutul VR-ului a fost dominat de companii mici și diverse startup-uri, la acest moment domeniul pare deja să fie sub dominația câtorva mari nume.

Lipsește însă un nume important. Printre membrii fondatori ai noii asociații nu se regăsește Valve, companie care deține platformele Steam și Steam VR și este unul din principalii creatori de conținut pentru căștile de realitate virtuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
samsung
sony
realitate virtuala