Companiile din România, pe ultimele locuri în UE la furnizarea de dispozitive mobile pentru angajați

Companiile din România, pe ultimele locuri în UE la furnizarea de dispozitive mobile pentru angajați
scris 15 ian 2020

Peste două treimi (68%) dintre companiile cu cel puțin 10 angajați din Uniunea Europeană au furnizat angajaților dispozitive mobile cu acces la Internet, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

În acest clasament, pe ultimele locuri se află Bulgaria, unde doar 46% din companii au furnizat angajaților astfel de dispozitive mobile cu acces la Internet, urmate de companiile din Grecia (56%), Romania (58%) și Marea Britanie (60%), scrie Agerpres.

Serviciile de video streaming au pierdut peste 9 miliarde de dolari în 2019 din cauza Password Sharing-ului CITEȘTE ȘI Serviciile de video streaming au pierdut peste 9 miliarde de dolari în 2019 din cauza Password Sharing-ului

La polul opus, aproape toate companiile din țările nordice au furnizat angajaților astfel de dispozitive mobile cu acces la Internet, pe primele locuri fiind companiile din Finlanda (96%), urmate de cele din Danemarca (92%) și Suedia (87%). Alte state membre unde o pondere mare a companiilor și-au echipat angajații cu telefoane mobile, tablete și laptopuri conectate la Internet sunt Croația și Lituania (ambele cu 86%), Cehia și Slovenia (ambele cu 83%), Estonia și Austria (ambele cu 80%).

În 2018 comparativ cu 2019, ponderea companiilor care au furnizat angajaților dispozitive mobile cu acces la Internet a crescut la nivelul UE de la 65% până la 68%, în timp ce în România a urcat de la 51% la 58%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dispozitive mobile
eurostat