Consola PlayStation 5 va continua să se găsească cu dificultate pe piață

Consola PlayStation 5 va continua să se găsească cu dificultate pe piață
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mai 2021

Sony avertizează că, deși situația stocurilor s-a îmbunătățit sensibil în ultima vreme, stocurile de PlayStation 5 vor fi în continuare mici, ceea ce va afecta disponibilitatea consolei inclusiv anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Directorul financiar la Sony, Hiroki Totoki, spune, într-un mesaj menit să ajungă și la urechile investitorilor, că producătorul japonez are și va avea în continuare dificultăți în a ține pasul cu cererea pentru PlayStation 5.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Totoki avertizează că, din predicțiile actuale, situația va fi dificilă și în 2022. Chiar dacă cererea va mai scădea, iar producția va crește ușor, nici anul viitor nu vor exista pe piață suficient de multe console pentru a satisface cererea.

Sony vinde în continuare și modelul mai vechi PS4, care se bucură de cerere chiar și după lansarea PS5. Peste 100 de milioane de exemplare de PS4 au fost vândute de când există această versiune pe piață.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În primul trimestru al acestui an, Sony a livrat 7,8 milioane de console PS5. Compania japoneză se așteaptă ca, până la finele anului fiscal, să mai livreze cel puțin 14,8 milioane de unități ale celei mai noi console.

La fel ca multe alte companii de tehnologie și din industria auto, Sony suferă din cauza crizei de cipuri, care face ca multe produse să se găsească cu dificultate pe piață, iar prețul acestora să crească din cauza discrepanței dintre ofertă și cerere.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation 5
consola
gaming