Daniel Dines, Fondatorul și CEO-ul UiPath, intră într-un nou business

 Daniel Dines, Fondatorul și CEO-ul UiPath, intră într-un nou business
scris 30 apr 2020

Fondatorul și CEO-u UiPath, Daniel Dines a investit într-un startup de securitate cibernetică și antifraudă din Cehia.

Astfel, startup-ul ceh Resistant AI a obținut astăzi o finanțare de 2,75 milioane de dolari, într-o rundă de investiții seed la care a participat și românul Daniel Dines, conform TechCrunch.

Ce este pregătit pasagerilor - Vouchere de călătorie în locul returnării integrale a banilor pe bilete de avion CITEȘTE ȘI Ce este pregătit pasagerilor - Vouchere de călătorie în locul returnării integrale a banilor pe bilete de avion

Runda de investiții a fost condusă de fondul american de capital de risc Index Ventures, cu participarea europenilor de la Credo Ventures și Seedcamp. Printre investitori se mai numără și Michal Pechoucek, CTO (director de tehnologie) al antivirusului ceh Avast, arată și startupcafe.

Resistant AI a fost fondat la Praga, în februarie 2019, de antreprenorul ceh Martin Rehak, fost inginer la compania Cisco. În prezent, el este cercetător și lector la Universitatea Tehnică din Praga. Startup-ul oferă soluții de securitate cibernetică și antifraudă avansată destinate în principal companiilor fintech, e-commerce. Tehnologiile sale sunt în zona inteligenței artificiale și a machine learning.

Românul Daniel Dines este fondatorul companiei UiPath, specializată pe roboți software (RPA - robot process automation). Uipath este evaluată în prezent la 7 miliarde de dolari, în urma celei mai recente runde de investiții obținute, de  568 milioane dolari, în aprilie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
daniel dines