Date dezvăluite: Uber a plătit 58 de milioane de dolari pentru a folosi Google Maps

Date dezvăluite: Uber a plătit 58 de milioane de dolari pentru a folosi Google Maps
scris 12 apr 2019

Din planurile companiei pentru listarea la bursa de New York, reiese că în ultimii trei ani Uber a plătit pentru a integra Google Maps în propriul serviciu 58 de milioane de dolari.

Pentru localizarea utilizatorilor, a mașinilor, crearea traseelor și toate celelalte aspecte ale ride hailing-ului care implică hărți, Uber apelează la mai multe servicii de mapare, printre care și cunoscutul Google Maps.

Înțelegerea dintre cele două companii a fost semnată în octombrie 2015, iar între ianuarie 2016 și decembrie 2018 Uber a plătit aproximativ 58 de milioane de dolari pentru a folosi hărțile furnizate de Google Maps.

La puțin timp după semnarea înțelegerii, Manik Gupta, pe atunci director de management al produselor pentru Google Maps, a devenit șef de produs la Uber.

Piața de PC-uri revine pe scădere CITEȘTE ȘI Piața de PC-uri revine pe scădere

Tot în 2015, Uber a achiziționat deCarta, un startup în domeniul cartografierii, pentru o sumă care nu a fost făcută publică.

Uber va continua să folosească și pe viitor Google Maps deoarece șefii companii nu cred că există o alternativă viabilă care să-i permită să opereze pe toate piețele pe care este disponibil Uber în prezent.

Uber a plătit și afiliaților Alphabet, compania de care aparține Google, 631 de milioane de dolari în perioada 2016 - 2018 pentru servicii de marketing și publicitate.

Alături de Amazon Web Services, Google Cloud este un alt serviciu Google folosit de Uber.

Google a investit în 2013 peste 250 de milioane de dolari în Uber. De altfel, Alphabet deține peste 5% din acțiunile Uber.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
google
google maps
alphabet