Planul Uber pentru listarea la New York, una dintre cele mai mari IPO-uri de tehnologie din istorie: pachet de acțiuni de 10 miliarde dolari, la evaluare de până la 100 miliarde dolari

Planul Uber pentru listarea la New York, una dintre cele mai mari IPO-uri de tehnologie din istorie: pachet de acțiuni de 10 miliarde dolari, la evaluare de până la 100 miliarde dolari
scris 10 apr 2019

Compania americană de ridesharing Uber va încerca să vândă acțiuni de 10 miliarde dolari în operațiunea de listare la bursa de la New York, una din cele mai așteptate listări din acest an, o ofertă de această dimensiune urmând a reprezenta una dintre cele mai mari IPO-uri de tehnologie ale tuturor timpurilor și cea mai mare de la cea a gigantului chinez de comerț electronic Alibaba Group, în 2014.

Luna trecută a fost anunțat că Uber se va lista la bursa de la New York, una din cele mai așteptate listări din acest an.

Uber urmărește, conform Reuters, o evaluare între 90 de miliarde și 100 de miliarde de dolari, detalii fiind așteptate până la finele săptămânii. Recent, Uber a fost evaluat la 76 miliarde dolari.

FOTO Olandezii de la Damen intră pe piața vaselor de croazieră cu un mega-iaht construit la Mangalia CITEȘTE ȘI FOTO Olandezii de la Damen intră pe piața vaselor de croazieră cu un mega-iaht construit la Mangalia

Și rivala mai mică a Uber - Lyft - a optat tot pentru indicele Nasdaq. 

Alte companii tehnologice importante, cum ar fi Google, Apple și Facebook, sunt incluse în indicele Nasdaq.

Gigantul chinez din e-commerce Alibaba a atras cea mai mare finanțare de până acum pe bursă, obținând 25 miliarde de dolari în urma unei oferte publice inițiale derulate la New York în septembrie 2014.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
uber
listare
new york