Oficial SUA: Înăsprirea reglementărilor Germaniei în domeniul securității rețelelor 5G este un pas pozitiv

Oficial SUA: Înăsprirea reglementărilor Germaniei în domeniul securității rețelelor 5G este un pas pozitiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2019

Statele Unite doresc ca guvernele să urmeze exemplul Germaniei în ceea ce privește adoptarea unor standarde de securitate mai stricte pentru rețelele de telecomunicații 5G, a declarat un oficial american din domeniul securității cibernetice, adăugând că în acest fel utilizarea echipamentelor producătorilor chinezi va fi practic exclusă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Germania a adoptat luna trecută criterii mai stricte pentru vânzătorii care furnizează echipamente pentru rețele, fără să adopte un tratament special pentru grupul chinez Huawei Technologies , afirmând în schimb că toți furnizorii trebuie să respecte aceleași reguli, scrie News.ro.

FOTO Google prezintă o rețea socială pentru companii CITEȘTE ȘI FOTO Google prezintă o rețea socială pentru companii

Decizia Germaniei a fost considerată o lovitură pentru Washington, care a condus eforturile de a convinge guvernele occidentale să interzică echipamentele Huawei, din cauza îngrijorării că acestea ar putea fi utilizate pentru a susține spionajul din partea statului chinez. Huawei a respins în repetate rânduri aceste acuzații.

Robert Strayer, secretar adjunct pentru politici în domeniul cibernetic, comunicații internaționale și informații în Departamentul de Stat, a spus că Washingtonul a aprobat măsura Germaniei.

”Am încurajat țările să adopte reglementări de securitate bazate pe riscuri. Și credem că aplicarea riguroasă a legilor respective...va conduce în mod inevitabil la interzicerea Huawei În acest moment dorim ca guvernele să adopte standarde de securitate cum sunt cele din Germania. Considerăm că a fost un pas foarte bun pentru standardele germane”, a spus Strayer.

Reglementările germane stipulează că echipamentele de importanță majoră trebuie să fie utilizate numai după evaluarea și certificarea de către autoritatea de reglementare federală BSI,  iar componentele de bază pot fi achiziționate doar de la vânzători și producători de încredere.

Operatorii germani de telecomunicații s-au opus interzicerii Huawei, afirmând că trecerea la rețelele 5G ar fi întârziată timp de mai mulți ani. În același timp, Berlinul a dorit să își exprime independența față de Washington, în fața avertismentelor că SUA nu va mai putea face schimb de informații secrete cu aliații săi care folosesc tehnologia Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
sua
germania