Date sensibile ale armatei americane, cumpărate de pe eBay

Date sensibile ale armatei americane, cumpărate de pe eBay
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 dec 2022

Un grup de hackeri a cumpărat de pe eBay mai multe vechi dispozitive biometrice al armatei americane, care conțin o multitudine de informații sensibile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șase dispozitive vechi, folosite de armata Statelor Unite pentru confirmarea identității cu date biometrice, au fost la vânzare pe eBay pentru doar 68 de dolari bucata.

Pe aceste dispozitive au fost găsite date biometrice ale trupelor americane, ale mai multor teroriști cunoscuți și ale unor colaboratori din Afganistan.

TSMC va începe producția cipurilor pe 3nm CITEȘTE ȘI TSMC va începe producția cipurilor pe 3nm

În total, pe cele șase dispozitive folosite în urmă cu mai mulți ani de armata americană și vândute acum pe eBay au fost găsite informații despre 2.632 de persoane.

Datele, care par a fi colectate în jurul anului 2012, nu erau criptate, ci doar protejate cu o parolă scurtă, despre care hackerii spun că a fost extrem de ușor de ghicit.

Unii dintre experți fac legătura între dispozitivele cumpărate acum de pe eBay și cele lăsate în urmă de armata americane în urma retragerii din Afganistan. La vremea aceea, dispozitive biometrice similare au intrat în posesia talibanilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
armata
date
biometrice
ebay