Datele personale ale cancelarului german Angela Merkel și ale președintelui Frank-Walter Steinmeier, printre cele publicate de hackeri pe Twitter

Datele personale ale cancelarului german Angela Merkel și ale președintelui Frank-Walter Steinmeier, printre cele publicate de hackeri pe Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2019

Datele personale ale cancelarului german Angela Merkel, dar și ale președintelui german, Frank-Walter Steinmeier, se află printre cele publicate de hackeri pe Twitter, potrivit Ziarului Rheinische Post.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Corpul de securitate națională al Germaniei, BSI, s-a întrunit, vineri, după ce s-a aflat de atacul asupra a sute de politicieni cărora le-au fost publicate pe Twitter datele personale, scrie News.ro.

Politicieni din partidul de extremă-stânga Linke se află printre cei afectați, inclusiv Dietmar Bartsch, liderul grupării Linke în camera inferioară a Parlamentului.

Tranzacție: Net Brinel, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii IT de pe piața locală, este preluat de grupul francez SNEF CITEȘTE ȘI Tranzacție: Net Brinel, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii IT de pe piața locală, este preluat de grupul francez SNEF

Ziarul Rheinische Post a informat că printre cei afectați se numără și cancelarul Angela Merkel și președintele Frank-Walter Steinmeier.

„Datele personale și documentele aparținând a sute de politicieni au fost publicate online”, a informat Martina Fietz, purtătoarea de cuvânt a Guvernului german la o conferință de presă.

Având în vedere o evaluare inițială, nu au fost publicat informații sensibile din cancelarie, ”nici de la cancelar”, a afirmat ea.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a informat că forțele armate nu au fost afectate.

„Această scurgere de date de la sute de politicieni germani este alarmantă, dar în același timp nu este surprinzătoare”, a declarat Mike Hart de la firma de securitate cibernetică FireEye, făcând referire la atacuri anterioare.

„Oricine este responsabil dorește să intimideze politicienii. Nu vor reuși”, a decalrat Lars Klingbeil, secretarul general al Social Democraților.

Hackerii au publicat datele personale a sute de politicieni germani, membri ai partidelor importante, inclusiv date despre cardurile de credit și numerele de telefon.

Datele, publicate pe un cont de Twitter, includ adrese, scrisori personale și copii ale cărților de identitate, a informat televiziunea de stat germană.

Toate partidele germane majore au fost afectate, mai puțin gruparea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Identitatea hackerilor și motivele atacului nu sunt cunoscute.

viewscnt
Afla mai multe despre
angela merkel
frank-walter steinmeier