Declin al acțiunilor Nvidia și ale altor producători de semiconductori, după noi restricții anunțate de SUA privind exporturile de cipuri AI în China

Declin al acțiunilor Nvidia și ale altor producători de semiconductori, după noi restricții anunțate de SUA privind exporturile de cipuri AI în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Statele Unite au adoptat noi restricții privind exporturile de cipuri AI către China, anunț care a provocat marți scăderea acțiunilor Nvidia și ale altor producători de cipuri, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile producătorilor de cipuri au crescut în ultimul an din cauza cererii crescute de produse și servicii AI, care sunt alimentate de cipuri AI, scrie News.ro

FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. "Vizăm sute de mii de clienți și suntem aici pentru a rămâne. Belgienii plătesc în exces de prea mulți ani!"

Noile restricții pentru exporturile către China sunt în plus față de restricțiile anunțate anterior privind cipurile AI, pe care administrația Biden le-a implementat în ultimul an.

Acțiunile Nvidia a scăzut cu aproximativ 6%, iar Broadcom cu aproximativ 3,5%. Titlurile Marvell și Intel au scăzut cu 3,3%, respectiv 3,5%.

Noile restricții interzic vânzarea versiunii încetinite a cipurilor Nvidia, H800 și A800, ale căror exporturi în China erau permise, conform vechilor restricții.

”Actualizările sunt concepute special pentru a controla accesul la puterea de calcul, ceea ce va încetini semnificativ dezvoltarea de către China a modelului de generație următoare, care ar putea fi valorificat în moduri care amenință SUA și aliații noștri, mai ales pentru că ar putea fi utilizat în scopuri militare și modernizare”, a declarat secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo, într-un apel cu reporterii.

Nvidia consideră că restricțiile crescute nu vor duce imediat la un efect material asupra performanței sale financiare. Cu toate acestea, compania se așteaptă la o pierdere a vânzărilor pe termen lung, potrivit unui comunicat din august.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
actiuni
bursa