Denunțătorul Cambridge Analytica susține că datele a peste 87 de milioane de utilizatori ar putea fi depozitate în Rusia

Denunțătorul Cambridge Analytica susține că datele a peste 87 de milioane de utilizatori ar putea fi depozitate în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2018

Denunțătorul Cambridge Analytica, Christopher Wylie, susține că datele adunate de companie de la Facebook ar putea proveni de la peste 87 de milioane de utilizatori și ar putea fi depozitate în Rusia, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Wylie a declarat în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC că numărul celor afectați ar putea depăși „cu siguranță” 87 de milioane, cifră confirmată oficial de Facebook, arată news.

El a adăugat că avocatul său a fost contactat de autoritățile americane, inclusiv de investigatori ai Congresului și Departamentul de Justiție și că plănuiește să colaboreze cu anchetatorii.

„Stabilim datele în care aș putea merge și sta de vorbă cu autoritățile”, a precizat el.

Wylie, fost angajat al Cambridge Analytica, a precizat că „mai multe persoane” aveau acces la date și a adăugat că există „un risc real” ca datele obținute ilegal să fie depozitate în Rusia.

„Ar putea fi depozitate în mai multe părți din lume, inclusiv în Rusia, având în vedere că profesorul care gestiona procesul de adunare a datelor făcea des călătorii între Rusia și Marea Britanie”, a declarat Wylie.

Atunci când a fost întrebat dacă Facebook are capacitatea de a calcula numărul utilizatorilor afectați, Wylie a subliniat că datele pot fi copiate după ce părăsesc o bază de date.

„Știu că Facebook ia măsuri acum pentru a schimba acest lucru și încep să afle cine a avut acces la date și unde ar fi putut să se ducă, dar în final, nu putem spune sigur că toate datele au dispărut”, a declarat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
analytica