Deutsche Telekom a vândut portalul T-Online.de pentru 300 milioane de euro

Deutsche Telekom a vândut portalul T-Online.de pentru 300 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2015

Deutsche Telekom a vândut T-Online.de, cel mai mare portal de Internet în limba germană, companiei de publicitate outdoor Stroeer, pentru 300 milioane de euro (333 milioane de dolari). Deutsche Telekom va păstra adresele de tipul somebody@t-online.de, care sunt folosite de un mare număr germani pentru email-urile lor. T-Online este cel mai mare cel mai mare furnizor de servicii online (ISP) din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția urmează să fie finalizată în trimestrul patru din 2015 și va include și vânzarea Interactive Media, divizia de vânzări de publicitate a Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicații din Europa.

Tranzacția urmează să fie supusă spre aprobare autorităților de reglementare. Analiștii estimează că vânzările anuale ale T-Online.de se ridică la 100 milioane de euro.

Profitul trimestrial al Deutsche Telekom AG a depășit estimările analiștilor datorită majorării numărului de clienți în Germania și deprecierii euro, care a sporit câștigurile înregistrate de T-Mobile, divizia de telefonie mobilă din SUA. Deutsche Telekom deține 66% din acțiunile T-Mobile US, a cărei valoare de piață se ridică la aproximativ 31,5 miliarde de dolari. T-Mobile a depășit Sprint Corp în trimestrul doi din 2015, devenind al treilea operator de telefonie mobilă din SUA după numărul de clienți.

Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare a crescut cu 13% în trimestrul doi din 2015, la 5,03 miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari), în timp ce analiștii se așteptau la 4,94 miliarde de euro.

Deutsche Telekom a confirmat estimarea privind obținerea unui profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare de 18,3 miliarde de euro în acest an și un flux de numerar de aproximativ 4,3 miliarde de euro. În funcție de aprecierea dolarului, profitul operațional ar putea ajunge în 2015 la 19,3 miliarde de euro, a anunțat compania germană.

Deutsche Telekom este prezent în aproximativ 50 de țări și are circa 228.000 de angajați la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014, mai mult de 60% din această valoare consemnată în afara Germaniei.

Deutsche Telekom controlează 40% din acțiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deține 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom și Cosmote România au anunțat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele și serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
t-online
deutsche telekom
stroeer