Digi anunță reducerea tarifelor la apelurile recepționate în UE și la datele mobile în roaming, de la 1 ianuarie 2021. Detalii pentru Marea Britanie în contextul Brexit

Digi anunță reducerea tarifelor la apelurile recepționate în UE și la datele mobile în roaming, de la 1 ianuarie 2021. Detalii pentru Marea Britanie în contextul Brexit
scris 23 dec 2020

Operatorul Digi a anunțat că tariful pentru date în spațiul UE și Spațiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 21%, de la 1,4 euro/GB la 1,1 euro/ GB, iar tariful pentru apelurile de voce primite în spațiul european se va diminua de la 0,0079 euro/minut la 0,0076 euro/minut, în timp ce tarifele pentru apelurile efectuate în deplasările în țările din SEE și UE vor rămâne nemodificate.

Delicii rafinate de sărbători: Descoperă Chocolate in a Bottle, un cadou prețios pentru oameni pe măsură CITEȘTE ȘI Delicii rafinate de sărbători: Descoperă Chocolate in a Bottle, un cadou prețios pentru oameni pe măsură

”Din prima zi a anului viitor, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de tarife și mai avantajoase la apelurile primite în spațiul european și la datele mobile efectuate în roaming. Astfel, tariful pentru date în spațiul UE și Spațiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 21%, de la 1,4 euro/GB la 1,1 euro/ GB, iar tariful pentru apelurile de voce primite în spațiul european se va diminua de la 0,0079 euro/minut la 0,0076 euro/minut. Tarifele pentru apelurile efectuate în deplasările în țările din SEE și UE vor rămâne nemodificate”, a anunțat compania, citată de news.ro.

În ceea ce privește tarifele aplicate pentru apelurile și datele mobile efectuate de abonații aflați în Marea Britanie, „Brexitul” nu va afecta prețurile practicate de operatorul Digi.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

”Utilizatorii Digi Mobil vor beneficia și în 2021 de prețurile pentru apeluri internaționale și roaming la același nivel ca pentru celelalte destinații din SEE și UE, atât timp cât autoritățile europene sau naționale nu vor face alte recomandări operatorilor de comunicații mobile. Decizia vizează și utilizatorii care vizitează/ tranzitează Gibraltarul”, arată grupul.

După adoptarea principiului „Roam it like at home”, Digi Mobil a primit acordul Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații, ANCOM, să aplice o suprataxă de sustentabilitate față de tarifele aplicate la apeluri și date mobile, pe teritoriul României, conform prevederilor europene în vigoare. Noile condiții tarifare aplicate pentru 12 luni au fost aprobate de ANCOM la 1 iulie 2020, permițând operatorului să recupereze o parte din costurile generate de furnizarea serviciilor de roaming, în conformitate cu poziția sa pe piața europeană și dimensiunea operațiunilor sale în domeniul comunicațiilor electronice mobile.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

”Practic, prin tarifele anunțate de la 1 ianuarie 2021, Digi Mobil va utiliza prețuri mai avantajoase pentru clienți față de plafoanele aprobate de ANCOM, în vara anului 2020”, arată compania.

Pentru apelurile și traficul de date efectuate în roaming către numere din SEE, abonații vor achita doar suprataxa, de la primul minut de apel sau prima unitate de date înregistrată ca trafic în roaming. Activarea roaming-ului de voce și date mobile se poate realiza de la distanță din contul de utilizator Digi, pe site-ul companiei, sau telefonic la *777 (apelabil doar din Digi Mobil) sau la 031.400.7777.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Digi Mobil este serviciul de telefonie și date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia, Digi | RCS & RDS figurează în topul operatori tradiționali de cablu în Europa. Compania are o acoperire de circa 8,4 milioane de gospodării în România și Ungaria, la finalul anului 2019.

În România, este liderul pieței, pe segmentele pay-tv și interne fix, cu o cotă de piață de 53%, pe fiecare segment. Operatorul are peste 2,3 milioane de numere de telefonie mobilă portate.

Ieri, Profit.ro a anunțat că Orange România, liderul pieței locale de telefonie mobilă, și-a anunțat clienții că va păstra promoțional, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2021, actualele tarife și condiții de consum pentru apelurile internaționale și în roaming pentru Marea Britanie și Gibraltar, care ies de la începutul anului viitor din zona reglementata SEE, conform acordului de retragere. Operatorul are peste 10 milioane de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
apeluri