Directorul Apple a fost plătit cu 10,3 milioane de dolari în 2015

Directorul Apple a fost plătit cu 10,3 milioane de dolari în 2015
scris 7 ian 2016

Pachetul salarial de care a beneficiat directorul general de la Apple, Tim Cook, în 2015 a crescut cu 11,5% până la 10,3 milioane de dolari (9,5 milioane de dolari), în condițiile în care anul trecut vânzările grupului american au crescut cu 28%, iar profiturile s-au majorat cu 35%, dar cu toate acestea acțiunile Apple au scăzut pentru prima dată după 2008, informează Reuters.

Apple a precizat miercuri că salariul de bază al directorului său general a crescut cu 14,4% anul trecut, până la două milioane de dolari, în timp ce partea de non-equity a compensației a crescut cu aproape 19% până la opt milioane de dolari.

Cu toate acestea, Tim Cook a fost cel mai slab plătit dintre directorii de top de la Apple în condițiile în care compensația anuală de care a beneficiat directorul financiar, Luca Maestri, a crescut cu 81% până la 25,3 milioane de dolari, iar cel mai bine plătit director de la Apple a fost Angela Ahrendts, vicepreședinte responsabil pentru retail și magazinele online, care a beneficiat de un pachet total de 25,8 milioane de dolari.

Mark Zuckerberg vrea să construiască un robot inteligent, inspirat de majordomul din Iron Man CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg vrea să construiască un robot inteligent, inspirat de majordomul din Iron Man

Tim Cook deținea însă la data de 26 septembrie 2015 un pachet de aproximativ 3,1 milioane acțiuni Apple, care pe baza prețului înregistrat miercuri seara valorau peste 310 milioane de dolari.

Apple a avut un an 2015 bun vânzările de telefoane iPhone 6S și 6S Plus stabilind noi recorduri. Cu toate acestea, compania americană a trecut printr-o perioadă dificilă la finele anului 2015, acțiunile sale înregistrând o scădere de 4,6% pe ansamblul anului, primul declin anual înregistrat de titlurile Apple după criza financiară mondială. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
tim cook