Directorul financiar al Huawei va fi președinte prin rotație al grupului

Directorul financiar al Huawei va fi președinte prin rotație al grupului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2022

Gigantul chinez de telecomunicații Huawei Technologies i-a oferit directorului său financiar Meng Wanzhou, care s-a întors în China în 2021, după aproape trei ani de detenție în Canada, noua funcție rotativă de președinte, potrivit site-ului companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meng, fiica fondatorului Huawei, Ren Zhengfei, va acționa ca lider de top al companiei și va conduce consiliul de administrație al Huawei timp de șase luni, când îi va veni rândul, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom Software: Degeaba sunt proiecte dacă nu ai cu cine să le faci. Companiile își externalizează serviciile de software din cauza lipsei de specialiști CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom Software: Degeaba sunt proiecte dacă nu ai cu cine să le faci. Companiile își externalizează serviciile de software din cauza lipsei de specialiști

Anunțul nu a precizat când va începe mandatul ei.

Președinți rotativi mai sunt Eric Xu și Ken Hu. Meng este, de asemenea, vicepreședinte și va rămâne director financiar, potrivit site-ului companiei.

”Compania își optimizează și își perfecționează structura de guvernanță internă pentru a se asigura că aceasta este construită pentru a dura. Consiliul de supraveghere este responsabil pentru supraviețuirea, dezvoltarea și perspectivele pe termen lung ale companiei”, a spus un purtător de cuvânt al Huawei.

Meng, al cărei nume englezesc este Sabrina, a jucat un rol central în lupta companiei cu Statele Unite, fiind reținută în Canada în 2018 din cauza unor presupuse tentative ale companiilor care au legătură cu Huawei de a vinde echipamente de telecomunicații Iranului, încălcând sancțiunile SUA.

Statele Unite au impus apoi o serie de restricții comerciale companiei, pe parcursul anilor 2019 și 2020, invocând preocupări de securitate națională. Acest lucru a împiedicat capacitatea Huawei de a-și proiecta propriile cipuri și de a-și procura componente de la furnizori externi, paralizând afacerile sale cu smartphone-uri.

Lui Meng i s-a permis să se întoarcă în China în septembrie, după un acord cu procurorii americani pentru a pune capăt unui proces de fraudă bancară.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
meng wanzhou