Disney își va retrage producțiile de pe Netflix și va lansa propriul serviciu de streaming

Disney își va retrage producțiile de pe Netflix și va lansa propriul serviciu de streaming
scris 9 aug 2017

Disney a anunțat că va renunța la contractul de difuzare pe care îl are cu Netflix, urmând să-și deschidă un serviciu de streaming propriu.

Cu ocazia rezultatelor ultimului exercițiu financiar, Disney a anunțat că va lansa un serviciu de streaming pentru propriul conținut în 2019, urmând să-și retragă toate filmele și serialele de pe Netflix.

La baza viitorului serviciu de streaming Disney va sta o companie specializată în acest gen de tehnologie, numită BAM Tech. Pentru asta, Disney va achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al BAM Tech.

Hackerii care au spart serverele HBO cer recompensă CITEȘTE ȘI Hackerii care au spart serverele HBO cer recompensă

Disney deține 33% din acțiunile BAM Tech, pe care le-a cumpărat în 2016 cu 1 miliard de dolari. Cu încă 1,48 miliarde de dolari, Disney va achiziționa alte 42% din acțiuni pentru a deține 75% din companie.

În prezent, conținutul Disney este distribuit exclusiv prin Netflix în Statele Unite, acolo unde viitorul serviciu de streaming al companie vrea să devină singurul loc de pe internet unde să fie disponibile filmele și serialele Disney.

Nu este clar când viitorul serviciul de streaming Disney va fi lansat la nivel global. În România, de exemplu, conținutul Disney poate fi văzut parțial atât pe Netflix, cât și pe HBO Go.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
disney
netflix