LG va lansa un smartphone care promite performanță superioară pentru camera foto cu ajutorul inteligenței artificiale

LG va lansa un smartphone care promite performanță superioară pentru camera foto cu ajutorul inteligenței artificiale
scris 13 feb 2018

LG va prezenta la Mobile World Congress 2018 ceea numește prima versiune a unei suite de inteligență artificială pentru camera foto.

Compania sud-coreeană va prezenta o nouă versiune a flagship-ului V30, lansat inițial anul trecut, versiune care vine cu îmbunătățiri în domeniul inteligenței artificiale considerate semnificative de reprezentanții companiei.

În primul rând, AI-ul noii versiuni a smartphone-ului V30 se va concentra pe recunoașterea elementelor din imagini. La acest moment, învățarea mecanică este domeniul cel mai activ în zona inteligenței artificiale, astfel că funcții precum compararea și recunoașterea obiectelor sau subiecților dintr-o fotografie vor deveni foarte răspândite.

În funcție de elementele recunoscute în cadru, camera foto a noii versiuni de V30 va alege automat unul din modurile de fotografiere disponibile (portret, peisaj, panoramă etc.).

YouTube Red va fi lansat în peste 100 de țări CITEȘTE ȘI YouTube Red va fi lansat în peste 100 de țări

Tot cu ajutorul inteligenței artificiale, cei de la LG promit că fotografiile în lumină slabă vor arăta mai bine. Această chestiune care nu reprezintă o noutate absolută, aceeași abordare fiind deja folosită de Huawei.

LG va încerca să monetizeze noile facilități prin cumpărături recomandate. În momentul în care AI-ul recunoaște în imagine un produs, se pare că V30 afișa sugestii de cumpărare legate direct sau relaționate de produsul respectiv.

Fără să intre detalii, cei de la LG au anunțat și că noile facilități de domeniul inteligenței artificiale vor fi disponibile și pe unele din modele mai vechi.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
smartphone
lg