Sony va lansa un serviciu de taximetrie gestionat cu ajutorul inteligenței artificiale

Sony va lansa un serviciu de taximetrie gestionat cu ajutorul inteligenței artificiale
scris 20 feb 2018

Compania japoneză Sony pregătește lansarea unui serviciu de comandare a taxiurilor ale cărui mașini vor fi direcționate de un sistem de inteligență artificială.

Sony, împreună cu cinci companii de taximetrie, Checker Cab, Daiwa Motor Transportation, Green Cab, Hinomaru Kotsu și Kokusai Motorcars, a pus bazele unei alianțe care va folosi în Japonia AI-ul pentru onorarea comenzilor.

Algoritmul software va expedia și poziționa mai eficient mașinile companiilor care fac parte din noua alianță, pentru ca acestea să răspundă și să ajungă la destinație mai rapid – un principiu care se potrivește ca o mănușă celebrei punctualități japoneze.

AI-ul va analiza mai mulți parametrii, precum condițiile meteo, nivelul de trafic și evenimentele raportate. Astfel, mașinile vor putea fi folosite mai eficient și, în afară de timpul rapid de reacție, se va realiza un consum mai mic de combustibil, ceea ce va duce automat la scăderea cheltuielilor.

Piața de GPS-uri din România, în declin din cauza creșterii popularității aplicațiilor de trafic în timp real CITEȘTE ȘI Piața de GPS-uri din România, în declin din cauza creșterii popularității aplicațiilor de trafic în timp real

Serviciile de ride shaing, gen Uber, sunt interzise în Japonia pe considerente de securitate. De aceea, decizia Sony de a intra pe piață împreună cu companiile de taximetrie era și singura opțiune.

Legendarul producător japonez nu este singurul interesat de această industrie. Toyota a investit recent 70 de milioane de dolari în aplicația JapanTaxi.

Deocamdată nu se cunoaște data la care va fi lansat oficial noul serviciu, însă cei de la Sony plănuiesc să-l extindă și în afara Japoniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
taxi
inteligenta artificiala