DNA primește 7 oferte pentru dotarea cu minicamere pentru filmări de noapte, pungi Faraday și software de investigație digital

DNA primește 7 oferte pentru dotarea cu minicamere pentru filmări de noapte, pungi Faraday și software de investigație digital
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 oct 2016

Societățile Andyteh Concept, Chrome Computers, Pro Sys, AS Computer, Pragma Computers, Bluespace Technology și Q-East Software au depus oferte pentru furnizarea către Direcția Națională Anticorupție (DNA) de echipamente IT și aplicații software care să permită instituției o mai bună analiză a informațiilor digitale din cadrul investigațiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul se ridică la 860.000 lei, fără TVA.

Instituția vrea să se doteze cu aparate de înregistrat audio-video digital normale și cu funcție de monitorizare audio prin intermediul GSM, minicamere video color normale și pentru filmări pe timp de noapte, un server de procesare de date și mai multe stații de analiză date pentru investigații informatice.

De asemenea, DNA vrea să cumpere un sistem de analiză a materialelor digitale și o aplicație software pentru investigații digitale, cu numeroase facilități specifice acestui domeniu.

În plus, în dotarea instituției vor intra 100 de pungi Faraday, care vor permite transportul și izolarea radio a dispozitivelor mobile (telefoane, tablete, receptoare GPS) ridicate la perchezițiile informatice în modul pornit.

Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat în august, înregistrând un avans de 12,6% CITEȘTE ȘI Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat în august, înregistrând un avans de 12,6%

“Aceste pungi blochează semnalul radio din celulele GSM, CDMA, rețelele wireless și alte surse de semnal care ar putea compromite conținutul dispozitivelor ridicate, pentru evitarea contaminării datelor sau trimiterea de comenzi către aceste dispozitive. Aceste pungi folosesc un material cu trei rânduri de întrețesere format din nichel și nailon placat cu cupru și împiedică trecerea semnalului radio către dispozitivul ridicat”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

DNA mai solicită și o aplicație de analiză relațională a datelor informatice prelevate de pe dispozitive mobile și o aplicație de analiză și extragere a datelor din dispozitive mobile stocate în Internet.

Este vizată și cumpărarea unui autovehicul cu structură metalică de tip VAN, cu o lungime maximă de 4,5 metri și o masă maximă utilă de 2 tone, care va fi dotat cu un invertor de tensiune 12 V – 220 V, de minim 1.000 W.

Proiectul va fi finanțat în proporție de 20% de la bugetul statului, diferența fiind asigurată din fonduri nerambursabile de la Oficiul European de Lupta Antifraudă (OLAF).

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
licitatie
oferte
echipamente it