Doi adolescenți au fost puși sub acuzare în cazul Lapsus$

Doi adolescenți au fost puși sub acuzare în cazul Lapsus$
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 apr 2022

Doi adolescenți britanici au fost puși oficial sub acuzare în legătură cu atacurile cibernetice derulate de grupul de hackeri Lapsus$, care a furat cod și a șantajat mai multe mari companii de tehnologie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cei șapte tineri cu vârste în 16 și 21 ani, arestați de poliția britanică la finalul lunii martie, doi au fost chemați în instanță și puși oficial sub acuzare.

Este vorba de un tânăr de 16 ani și unul de 17 ani, care au apărut în fața unui tribunal din Londra, unde sunt acuzați de mai multe infracțiuni cibernetice.

Produsele Apple atrag utilizatori noi într-un ritm foarte alert CITEȘTE ȘI Produsele Apple atrag utilizatori noi într-un ritm foarte alert

Ambii sunt acuzați de acces neautorizat cu intenția de a afecta funcționarea sau de a împiedica accesul la un computer și de fraudă prin reprezentare falsă.

În plus, tânărul de 16 ani este acuzat și de folosirea unui calculator pentru a securiza accesul neautorizat la un program.

Pentru că sunt minori, datele personale ale celor doi nu au fost făcute publice. Ambii au fost eliberați condiționat pe cauțiune, până la judecarea cauzei.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapsus$
hackeri