Două din trei gospodării au un computer acasă

Două din trei gospodării au un computer acasă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2017

Două din trei gospodării au un computer acasă, iar circa 68% au internet, în creștere cu 3,6% puncte procentuale, reiese dintr-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Din totalul gospodăriilor din România, aproape două treimi (65,6%) au avut în anul 2017 un calculator acasă, 65,9% dintre acestea concentrându-se în mediul urban. (...) În anul 2017, 68,6% dintre gospodăriile din România au avut acces la rețeaua de internet de acasă, în creștere față de anul 2016 cu 3,6 puncte procentuale, 64,3% dintre acestea concentrându-se în mediul urban. Interesul manifestat pentru conectarea la internet este influențat însă de posibilitățile oferite în plan teritorial de furnizorii acestui serviciu și de disponibilitatea financiară pe care fiecare gospodărie o are. Transpunerea acestora în decizia de conectare la rețeaua de internet poate explica decalajele mari întâlnite între mediul urban și cel rural", informează INS.

Financial Times: Ofertele publice inițiale au atins în 2017 cel mai ridicat nivel de după criza financiară CITEȘTE ȘI Financial Times: Ofertele publice inițiale au atins în 2017 cel mai ridicat nivel de după criza financiară

În profil teritorial, la nivelul anului 2017, conectarea la internet a fost mai răspândită în gospodăriile din regiunea București-Ilfov (peste 4 din 5 gospodării aveau acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest și Nord-Vest, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
calculator