După doar 2 ani, Google își închide cea mai nouă aplicație de chat, lansată cu surle și trâmbițe ca pe un rival la Facebook Messenger și WhatsApp

După doar 2 ani, Google își închide cea mai nouă aplicație de chat, lansată cu surle și trâmbițe ca pe un rival la Facebook Messenger și WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 dec 2018

Google anunță că va renunța la Allo, aplicația de chat pe care lansat-o cu surle și trâmbițe în septembrie 2016 ca pe un rival la Facebook Messenger și WhatsApp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cimitirul de servicii Google se pregătește să primească un nou membru. Aplicația de chat Allo va fi închisă după ce doi ani nu a reușit să-și creeze o bază semnificativă de utilizatori.

Puținii utilizatori ai aplicației află acum că, de fapt, Google a încetat să mai lucreze la Allo din urmă cu mai multe luni și că au timp să-și salveze conversațiile până în martie 2019, când va fi oprirea efectivă.

Echipa care a lucrat la Allo se ocupă acum de Android Messages și lucrează la implementarea facilităților Allo în Android Messages.

ULTIMA ORĂ Fiica fondatorului Huawei, director financiar al companiei, a fost arestată în Canada CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fiica fondatorului Huawei, director financiar al companiei, a fost arestată în Canada

Între timp, Google se concentrează pe protocolul RCS (Rich Communication Services). În viziunea Google, aceasta ar putea înlocui SMS-ul și oferi în același timp elemente complexe de comunicare, întocmai aplicațiilor de chat.

Însă, pentru asta Google are nevoie de implicarea operatorilor GSM, care ar trebui să dezvolte aplicații pe baza RCS și de cel al producătorilor de telefoane care ar trebui să includă suportul necesar la nivel de device.

Când și dacă va reuși acest lucru, Google ar putea să ofere în sfârșit pe dispozitivele cu Android o experiență similară cu cea creată de Apple cu iMessage.

“Vrem sa fiecare dispozitiv cu Android să ofere o experiență de comunicare foarte bună în mod implicit” se arată în comunicatul oficial publicat de Google.

O astfel de experiență, dacă va fi într-adevăr pe placul utilizatorilor și se va dovedi suficientă, ar putea elimina nevoia folosirii altor aplicații de chat, precum cele deținute de Facebook. SMS-ul ar fi înlocuit cu RCS și ar oferi toate funcțiile disponibile în aplicațiile de chat în mod implicit.

viewscnt
Afla mai multe despre
allo
google chat
rcs