Echipe speciale, inclusiv din Timișoara, analizează și sortează postările utilizatorilor Facebook

Echipe speciale, inclusiv din Timișoara, analizează și sortează postările utilizatorilor Facebook
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 mai 2019

Echipe speciale analizează fotografiile și postările utilizatorilor Facebook, cu scopul de a încadra conținutul distribuit în categorii și a stabili tendințele de pe platforma de socializare, potrivit angajaților firmei de outsourcing Wipro, responsabilă cu acest proiect în India.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimul an, o echipă de circa 260 de persoane în  Hyderabad, India, a analizat "manual" milioane de fotografii de pe Facebook, distribuite din 2015 încoace.

Detaliile proiectului au fost oferite către Reuters de mai mulți angajați ai Wipro, timp de câteva luni. Ulterior, Facebook a confirmat parțial detaliile oferite de angajații firmei indiene către care gigantul a externalizat aceste activități. Totodată, Facebook a confirmat că echipe din Timișoara și Manila (Filipine) sunt implicate în același proiect.

Angajații încadrează elementele analizate în funcție de mai mult criterii, printre care se numără subiectul postării (este vorba de mâncare, un selfie, un animal?), ocazia (este vorba de o activitate cotidiană sau un eveniment major?) și intenția autorului (a vrut să pună la punct un eveniment, să inspire alți utilizatori, să glumească?).

Scopul proiectului derulat de Facebook este să își majoreze veniturile prin înțelegerea cât mai detaliată a dinamicii conținutului publicat de utilizatori.

EXCLUSIV Bayer pregătește apariția unui gigant, dar atenționează: 2019 pare a fi un an foarte dificil pentru fermierii români, există un deficit important de apă. Agricultura - afacere riscantă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bayer pregătește apariția unui gigant, dar atenționează: 2019 pare a fi un an foarte dificil pentru fermierii români, există un deficit important de apă. Agricultura - afacere riscantă

Utilizatorii Facebook nu au opțiunea ca postările lor să nu fie "etichetate", atrage atenția Reuters. Totodată, cel puțin în cazul angajaților Wipro, conținutul analizat include, pe lângă postările publice, și elemente care sunt distribuite pentru un număr limitate de persoane.

Politicile de confidențialitate ale Facebook nu menționează explicit existența proiectele prin care conținutul este analizat manual.

“Politicile noastre menționează clar faptul că folosim informațiile pe care oamenii le oferă Facebook pentru îmbunătățirea experienței acestora, dar și faptul că există posibilitate să colaborăm cu furnizori de servicii care să ajute în acest proces", a declarat o purtătoare de cuvânt a Facebook.

Proiectul scos la iveală de angajații indieni nu este singurul de acest gen, Facebook având circa 200 de proiecte de etichetare și sortare a postărilor, unele fiind destinate identificării conținutului violent. Multe proiecte au rolul de a "antrena" inteligența artificială din spatele diverselor funcții oferite de rețeaua socială. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
confidentialitate facebook
date personale
sortare facebook
date facebook