Elon Musk: Goana după superioritate în domeniul inteligenței artificiale poate duce la un al treilea război mondial

Elon Musk: Goana după superioritate în domeniul inteligenței artificiale poate duce la un al treilea război mondial
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 sep 2017

Conform celebrului antreprenor Elon Musk, ambițiile marilor puteri de a domina zona inteligenței artificiale ar putea cauza un nou război mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elon Musk ne-a obișnuit deja cu declarații surprinzătoare, uneori chiar șocante. Însă, cele mai recente postări pe Twitter ale acestuia depășesc doza de atipic cu care șeful Tesla, SpaceX și a altor companii se înconjoară.

Declarațiile lui Musk par să fie generate de ultimele teste nucleare făcute de Coreea de Nord, dar și de o declarație pe care Vladimir Putin, președintele Rusiei, a dat-o recent privind inteligența militară.

 “Cel care va avea cel mai bun sistem de inteligență artificială va conduce lumea”, a spus Putin, scoțând în evidență ambițiile Rusiei dar și ale altor țări în acest domeniu.

Hackerii au scos la vânzare numerele de contact ale celebrităților obținute de pe Instagram CITEȘTE ȘI Hackerii au scos la vânzare numerele de contact ale celebrităților obținute de pe Instagram

Dincolo de gadgeturi și aplicații ca zone de inițiere a algoritmilor, inteligența artificială este văzută ca un instrument extrem de puternic pentru cel care o va controla. Mai mulți cercetări din acest domeniu au avertizat deja că, în mâinile unor dictatori, AI-ul ar putea fi mijloc de opresiune deosebit de eficient.

Inteligența artificială poate fi aplicată de state în domenii care privesc guvernarea, iar regimurile opresive și cele care cenzurează libertatea de opinie și accesul la informare o pot folosi ca mijloc de supraveghere și control.

Musk crede că, daca va fi nevoie, statele autoritate pot obține cu forța AI-urile dezvoltate de companiile private, fără ca măcar să deruleze propriile cercetări în acest domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
inteligenta artificiala
putin