Elon Musk lansează xAI, o nouă companie în domeniul inteligenței artificiale

Elon Musk lansează xAI, o nouă companie în domeniul inteligenței artificiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX și proprietarul Twitter, a anunțat debutul unei noi companii de inteligență artificială, xAI, cu scopul de ”a înțelege adevărata natură a universului”, transmite CNBC.

Potrivit site-ului web al companiei, Musk și echipa sa vor împărtăși mai multe informații vineri, într-un chat live pe Twitter Spaces, scrie News.ro.

Un judecător american a decis că preluarea Activision Blizzard de către Microsoft poate avea loc. Autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie este deschisă să analizeze din nou preluarea CITEȘTE ȘI Un judecător american a decis că preluarea Activision Blizzard de către Microsoft poate avea loc. Autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie este deschisă să analizeze din nou preluarea

Membrii echipei din spatele xAI provin de la DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research și Tesla, potrivit site-ului web al companiei, și au lucrat la proiecte precum AlphaCode de la DeepMind și chatbot-urile GPT-3.5 și GPT-4 de la OpenAI.

Știrile despre startup au fost relatate anterior de Financial Times în aprilie, iar în aceeași lună Musk a oferit detalii despre planurile sale pentru un nou instrument AI numit ”TruthGPT”, în timpul unui interviu înregistrat pe Fox News Channel, adăugând că se teme că firmele existente de AI acordă prioritate unor sisteme care sunt ”corecte din punct de vedere politic”.

Musk a înregistrat compania în Nevada, în martie. Anterior, el a schimbat numele Twitter în ”X Corp” în unele documente financiare, dar pe site-ul xAI, compania anunță separarea sa de X Corp, adăugând că ”va lucra îndeaproape cu X (Twitter), Tesla și alte companii, pentru a face progrese spre misiunea noastră.”

 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
xai