Epic Games lansează propriul magazin de jocuri

Epic Games lansează propriul magazin de jocuri
scris 5 dec 2018

Epic Games a anunțat că va lansa un magazin de jocuri, care va oferi producătorilor cele mai mari procente din vânzări.

Producătorul american de jocuri Epic Games și-a anunțat intenția de a lansa un magazin de jocuri, prin care va concura direct cu Steam, precum și cu magazinele similare deținute de Google și Apple pentru propriile platforme software.

Cei de la Epic Games vin însă cu o strategie agresivă în ceea ce privește procentul oprit din jocurile vândute. Dacă restul magazinelor de jocuri percep o taxă de 30% din vânzări, Epic Games va opri doar 12 procente.

Asta înseamnă că, în loc de 70%, dezvoltatorul și publisher-ul unui joc vor putea împărți 88% din veniturile obținute din vânzări.

Apple a anunțat care sunt cele mai bune jocuri și aplicații ale anului CITEȘTE ȘI Apple a anunțat care sunt cele mai bune jocuri și aplicații ale anului

Magazinele de jocuri opresc un procent din tot ceea ce vinde un producător, inclusiv achizițiile din cadrul jocurilor și eventualele addon-uri lansate ulterior. Procentul mult mai mic pe care-l va opri Epic Games va atrage cu siguranță mulți producători.

Epic Games este cunoscut, printre altele, pentru jocul Unreal, motorul de randare Unreal Engine folosit de foarte multe jocuri și, mai nou, marele hit Fortnite.

Epic Games oprește și 5% din vânzările jocurilor care folosesc Unreal Engine. Însă producătorii care folosesc acest motor grafic nu vor mai plăti cele 5 procente dacă își vând jocul prin intermediul viitorului magazin al companiei.

PowerPoint va genera automat subtitrări pentru prezentări CITEȘTE ȘI PowerPoint va genera automat subtitrări pentru prezentări

Magazinul de jocuri al celor de la Epic Games va fi lansat în curând cu un număr limitat de jocuri pentru PC și Mac, urmând să fie deschis pentru mai mulți producători începând de anul viitor.

Va exista o perioadă returnare de 14 în zile care cumpărătorul va putea să-și ceară banii înapoi fără vreo justificare și va fi disponibil în majoritatea țărilor din lume, excepție făcând China și țările în care legislația americană interzice companiilor locale să activeze, precum Iran și Coreea de Nord.

În prezent, cel mai important magazin de jocuri este Steam, cu venituri estimate de 4,3 miliarde de dolari în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
epic games
jocuri
steam