Epidemia din China va afecta producția de iPhone-uri dacă autoritățile vor extinde închiderea fabricilor Foxconn

Epidemia din China va afecta producția de iPhone-uri dacă autoritățile vor extinde închiderea fabricilor Foxconn
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2020

Foxconn va suporta un impact major asupra producției, iar livrările către clienți, inclusiv către Apple, vor fi perturbate, dacă autoritățile din China vor prelungi măsura de oprire a activităților fabricilor din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus, pentru a doua săptămână, a declarat o persoană apropiată situației, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Foxconn din Taiwan, care produce smartphone-uri pentru Apple și alte două branduri, a oprit aproape în totalitate producția din China, după ce autoritățile  au cerut companiilor să oprească activitățile cel puțin până pe 10 februarie, a spus sursa, adăugând că prelungirea interdicției ar putea perturba livrările către clienți, inclusiv către Apple, scrie News.ro.

Google testează un serviciu de printare a fotografiilor pe bază de abonament lunar CITEȘTE ȘI Google testează un serviciu de printare a fotografiilor pe bază de abonament lunar

Foxconn, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract la nivel mondial, nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii, iar Apple a refuzat să comenteze.

Sursa a declarat pentru Reuters că deocamdată Foxconn a suportat ”un impact destul de modest”, utilizând fabrici din țări precum Vietnam, India și Mexic pentru a compensa oprirea activității în China, adăugând că va putea să recupereze întârzierile dacă fabricile sale vor lucra peste program după ridicarea interdicției.

În Suzhou, aflat în estul Chinei, unul dintre cele mai mari centre de producție ale Foxconn, companiile trebuie să țină oprită producția până pe 8 februarie, iar în Shanghai până pe 9 februarie.

Fabricile din Dongguan, din provincia Guangdong, sunt închise până pe 10 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
iphone