Ericsson a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea, din cauza concurenței din Asia; acțiunile scad cu 3%

Ericsson a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea, din cauza concurenței din Asia; acțiunile scad cu 3%
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2016

Ericsson a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea, din cauza cererii scăzute de pe piața echipamentelor de rețele pentru telecomunicații și a concurenței intense din Asia, informație care a dus vineri la declinul acțiunilor companiei suedeze cu 3%, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a anunțat o pierdere de 233 de milioane de coroane suedeze (26,2 milioane dolari) în trimestrul al treilea, față de un profit de 2,08 miliarde de coroane în aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

Ericsson a emis săptămâna trecută un avertisment referitor la profitabilitate, avertizând că vânzările au scăzut cu 14% în trimestrul încheiat în septembrie, la 51,1 miliarde de coroane, de la 59,2 miliarde de coroane acum un an.

Profitul operațional a scăzut cu 93%, la 300 milioane de coroane, de la 5,1 miliarde de coroane, parțial din cauza costurilor de restructurare de 1,3 miliarde de coroane. Informațiile au dus săptămâna trecută la un declin de 20% al acțiunilor Ericsson.

Rezultatele trimestriale al Yahoo au depășit așteptările, chiar dacă veniturile core au scăzut cu 14% CITEȘTE ȘI Rezultatele trimestriale al Yahoo au depășit așteptările, chiar dacă veniturile core au scăzut cu 14%

Potrivit companiei, declinul veniturilor a fost provocat în mare parte de scăderea vânzărilor de echipamente de rețele, cu 19%.

Ericsson mizează în prezent pe dezvoltarea rețelelor wireless de generație 5G, dar adoptarea acestora va dura câțiva ani, potrivit analiștilor.

În raportul aferent trimestrului al treilea, Ericsson avertizează că tendința din industrie indică vânzări ceva mai slabe decât în mod normal în trimestrele trei și patru.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson