Ericsson cumpără compania americană Vonage cu 6,2 miliarde dolari

Ericsson cumpără compania americană Vonage cu 6,2 miliarde dolari
scris 22 nov 2021

Suedezii de la Ericsson au ajuns la un acord definitiv pentru a cumpăra o companie americană de telecomunicații în cloud pentru suma de 6,2 miliarde de dolari.

Acționarii Vonage, firma pe care urmează să o cumpere Ericsson, vor primi 21 de dolari pe acțiune, a anunțat gigantul suedez de telecomunicații. Achiziția urmează să fie finalizată în prima jumătate a anului 2022, cu condiția aprobării în Adunarea generală a acționarilor Vonage, scrie StartupCafe.ro.

Fondul de investiții KKR a făcut o ofertă neangajantă pentru preluarea Telecom Italia, care evaluează compania la 10,8 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Fondul de investiții KKR a făcut o ofertă neangajantă pentru preluarea Telecom Italia, care evaluează compania la 10,8 miliarde de euro

Ericsson spune că prin achiziționarea companiei americane va putea să ofere clienților noi oportunități de dezvoltare a serviciilor în rețelele 4G și 5G.

În România, compania suedeză de telecomuncații este prezentă prin firma Ericsson Telecommuncations SRL, fondată în 1994, la București. În anul 2020, firma românească a Ericsson a avut o cifră de afaceri de 787 milioane de lei și profit de circa 15 milioane de lei cu un număr mediu de aproape 2.700 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
vonage