Meta amână criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct

Meta amână criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct
scris 22 nov 2021

Cele două produse de comunicare deținute de Meta, care țin de Facebook și Instagram, vor fi criptate complet cel devreme în 2023.

După ce, inițial, criptarea completă a comunicării făcute prin intermediul Facebook Messenger și Instagram era programată pentru anul viitor, Meta revine acum și spune că are nevoie de mai mult timp.

Noul termen pentru criptarea celor două servicii este “cândva în 2023”. Meta spune că, pentru a implementa corect această facilitate are nevoie de mai mult timp decât a crezut inițial.

WhatsApp are o nouă aplicație pentru Windows CITEȘTE ȘI WhatsApp are o nouă aplicație pentru Windows

Spre deosebire de WhatsApp, care beneficiază de criptare end-to-end implicită, celelalte produse nu se bucură de același nivel de securitate. La Messenger, de exemplu, criptarea este opțională și trebuie activată punctual de utilizatori.

Meta are o scuză în faptul că lucrează, în prezent, la interoperabilitatea celor trei servicii de comunicare pe care le deține, iar acesta este un proces complex și de durată.

Pe de altă parte, se poate crede că Meta încearcă să tragă de timp și să nu implementeze criptarea completă înainte să găsească o alternativă pentru colectarea datelor. Se știe că Meta lucrează la un sistem care să “tragă” datele personale necesare targetării cu reclame din transferurile de date criptate, fără a sparge sistemul de criptare.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook messenger
instagram direct