Ericsson și-ar putea muta un sediu din București din cauza traficului

Ericsson și-ar putea muta un sediu din București din cauza traficului
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2018

Producătorul de echipamente mobile de telecomunicații Ericsson și-ar putea muta un sediu din București într-un oraș de provincie, în Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara, pentru că unii angajați pierd zilnic două-trei ore pe drum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„„Noi avem două sedii, doar în București. E adevărat că decizia pe care am luat-o s-a întâmplat prima oară în 1993, când am venit în România, și a doua oară în 2007, când am avut o extindere masivă cu acest centru global de suport. La momentul respectiv ne-am orientat către București. Dacă ar fi să mai luăm încă o dată decizia, probabil că vom avea probleme mari în a alege între Iași, Cluj, Timișoara, București, motivul fiind legat de forța de muncă, condițiile pe care orașele respective le oferă, în special în ce înseamnă sănătatea muncii, până la urmă. Bucureștiul este extraordinar de aglomerat. Unul dintre sediile noastre e în zona Pipera, Barbu Văcărescu. Prima dată, când nu eram în poziția actuală, eram un angajat al companiei, aproape am urât că ne-am mutat acolo, plecând de la un sediu din Piața Victoriei. Dar dacă vă uitați, Vodafone e tot acolo, Orange e tot acolo, Telekom e tot acolo, Oracle e tot acolo. Și se mai construiește. Foarte, foarte aglomerat. Infrastructura rutieră nu ne ajută foarte mult. Din punctul acesta de vedere, e posibil să ne orientăm în viitor pentru un oraș așa-zis de provincie”, a declarat Dragoș Rebegea, CEO Ericsson România, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

ANCOM: Licitația pentru 5G va avea loc până la finalul anului 2019. Strategia va fi gata în acest an CITEȘTE ȘI ANCOM: Licitația pentru 5G va avea loc până la finalul anului 2019. Strategia va fi gata în acest an

Ericsson Telecommunications Romania este parte a grupului suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, cu afaceri de peste 24 miliarde de dolari în 2017. Numărul mediu de angajați al Ericsson a avansat cu aproape 50 persoane, la 2.840, conform datelor publice.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

Ericsson este lider la nivel global in furnizarea de tehnologie si servicii de comunicatii,  având sediul central în Stockholm, Suedia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
dragos rebegea