Ericsson va concedia 1.200 de angajați în Suedia

Ericsson va concedia 1.200 de angajați în Suedia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Ericsson va concedia aproximativ 1.200 de angajați în Suedia, deoarece compania de telecomunicații se confruntă cu o cerere încetinită pentru echipamentele sale 5G, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a spus că restructurarea este parte a unui plan mai larg de reducere a costurilor în acest an, care va include mai multe eforturi pentru a crește eficiența, scrie News.ro.

FOTO Revolut lansează și în România servicii de telefonie. Cum va funcționa CITEȘTE ȘI FOTO Revolut lansează și în România servicii de telefonie. Cum va funcționa

Anul trecut, compania a concediat 8.500 de angajați, sau aproximativ 8% din forța de muncă, pentru a reduce costurile. ”

Inițiativele de economisire a costurilor acoperă diverse domenii, cum ar fi reducerea numărului de consultanți, simplificarea proceselor și facilitățile reduse”, a declarat Ericsson luni, adăugând că a început negocierile cu sindicatele.

Ericsson avea în total 99.950 de angajați, inclusiv 10.744 de lucrători în America de Nord, la sfârșitul anului 2023, potrivit unui document depus la Comisia pentru  bursă și valori mobiliare din SUA.

Anunțul de luni vine în timp ce companiile din industria tehnologică continuă să reducă locurile de muncă în număr mare.

Peste 50.000 de lucrători au fost disponibilizați de la peste 200 de companii de tehnologie de la începutul anului, potrivit Layoffs.fyi.

În 2023, peste 260.000 de lucrători au fost concediați de la aproape 1.200 de companii de tehnologie.

Giganții din industrie Alphabet , Amazon, Meta și Microsoft au contribuit cu toții la valul de reduceri de locuri de muncă din acest an, alături de companii precum Cisco, DocuSign, Snap și Zoom, în speranța de a crește profiturile prin restrângerea cheltuielilor și eficiența susținută de inteligența artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
5g