EXCLUSIV Underline Ventures plănuiește pentru acest an 4-5 investiții: Căutăm startup-uri care pot ajunge la evaluări de sute de milioane de euro

EXCLUSIV Underline Ventures plănuiește pentru acest an 4-5 investiții: Căutăm startup-uri care pot ajunge la evaluări de sute de milioane de euro
scris 20 iul 2022

Fondul de investiții cu capital de risc Underline Ventures, lansat recent, plănuiește pentru acest an 4-5 investiții, cu o sumă totală de 2 milioane de euro. Reprezentanții fondului urmăresc câteva zeci de startup-uri, din România, dar și țări precum Bulgaria, Polonia sau Ungaria, sau firme la început de drum fondate de românii din diaspora, și caută business-uri cu potențial de evaluare de sute de milioane de euro și scalare internațională.

“Principala piață pentru început va fi cu siguranță România, deoarece suntem foarte bine conectați la piața locală. Dar avem un influx semnificativ de deal-uri din alte țări precum Bulgaria, Polonia sau Ungaria și discutăm și cu un număr semnificativ de startup-uri fondate de românii din diaspora. În România suntem de foarte multe ori primul investitor care discută cu un antreprenor atunci când începe o rundă de investiții, dar în afară avem dealuri în care suntem aduși de diferiți parteneri locali. Probabil ca în 1-2 ani vom reuși sa dezvoltăm un acces mult mai consistent direct și în afara României”, a declarat pentru Profit.ro Bogdan Iordache, fondatorul Underline Ventures.

EXCLUSIV Frații Ștefan de la Autonom, la a doua investiție într-o afacere de software. Este pregătită o platformă IT pentru zona asigurărilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Ștefan de la Autonom, la a doua investiție într-o afacere de software. Este pregătită o platformă IT pentru zona asigurărilor

Fondul a avut până acum discuții inițiale cu circa 150 de startup-uri și urmărește câteva zeci dintre acestea pentru o potențială investiție. Primele investiții au fost deja realizate și urmează să fie anunțate în a doua parte a anului.

Fondul caută startup-uri care pot sa ajungă la evaluări de sute de milioane de euro și cu avantaje competitive ușor de păstrat față de competitori.

„Ne uităm la startup-uri care pot scala internațional și pot trece printr-un ciclu de finanțare extins prin venture capital - un prim proxy va fi posibilitatea de a ridica o rundă de series A ulterioară. Din punct de vedere al defensibilității, ne interesează în principal produse care pot scala rapid dezvoltând sectorul de piață pe care îl adresează, și ideal au tehnologie proprie sau network effects”, spune Bogdan Iordache, General Partner Underline Ventures.

EXCLUSIV O nouă tranzacție surpriză în IT și tot la Cluj: Germanii de la P3 Group cumpără jumătate din CT Defense. Plan de a deveni lider global în securitate cibernetică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O nouă tranzacție surpriză în IT și tot la Cluj: Germanii de la P3 Group cumpără jumătate din CT Defense. Plan de a deveni lider global în securitate cibernetică

Fondator al How to Web și al companiei de tehnologie Conectoo (vândută în 2013), Iordache a lansat recent fondul de investiții cu o valoare actuală de 10 milioane euro și o țintă de 20 de milioane de euro.

Underline Ventures este susținut de circa 20 de fondatori și specialiști în tehnologie de la companii precum UiPath, Green Horse Games, Telerik, Elrond, MorphL, Smartbill, CleverTaxi, Tremend și altele, alături de investitori în fonduri cu capital de risc.

viewscnt
Afla mai multe despre
underline ventures investiții