EXE Software: Nevoia de recrutare va fi mai mare față de până acum, vom miza în continuare și pe planul de retenție al oamenilor

EXE Software: Nevoia de recrutare va fi mai mare față de până acum, vom miza în continuare și pe planul de retenție al oamenilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Dacă anul trecut a fost, mai curând, unul de stagnare în ceea ce privește recrutarea în domeniul IT, 2024 se anunță a fi unul de creștere. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Anul acesta se anunță două abordări contrastante în ceea ce privește recrutările în domeniul tehnologic: unele companii de IT continuă să se extindă și să-și crească echipele, în vreme ce altele apelează la disponibilizări. În cazul nostru, nevoia de recrutare va fi mai mare față de până acum și vom miza în continuare pe planul de retenție al oamenilor.

VIDEO BNR arată cum au fost modificate discursurile lui Mugur Isărescu în postările Deepfake. Explicații depre instrumentul politicii monetare, transformate în invitație la investiții pe o platformă inexistentă CITEȘTE ȘI VIDEO BNR arată cum au fost modificate discursurile lui Mugur Isărescu în postările Deepfake. Explicații depre instrumentul politicii monetare, transformate în invitație la investiții pe o platformă inexistentă

În 2024 am pășit încrezători, dat fiind că, anul trecut, compania a fost stabilă în ciuda incertitudinilor - s-a investit în continuare în oameni și nu s-a mers pe ideea de restrângere a echipei, ci s-au căutat și găsit soluții de a oferi colegilor de a lucra pe alte tehnologii în alte echipe, punându-se accentul pe ideea de reconversie profesională - practic, ne-am adaptat în orice situație, în ciuda presiunii economice și a modificărilor legislative. De asemenea, și din partea colegilor noștri a existat o stabilitate mai mare, oamenii alegând să rămână alături de companie”, spune Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

De altfel, estimările pentru perioada următoare indică o nevoie considerabilă de mărire a echipelor, de aproximativ 15-20%, așa încât până la finele anului s-ar putea ajunge la 150-160 de angajați.

VIDEO Copilot are un nou design CITEȘTE ȘI VIDEO Copilot are un nou design

Dacă în domeniul IT se știe deja că lucrurile se schimbă foarte des, fiind una dintre cele mai dinamice industrii, recrutarea online rămâne, totuși, o constantă, după ce a prins avânt în ultimii ani.

„Recrutarea s-a mutat în online, față de acum câțiva ani, ceea ce e un lucru foarte bun. Dacă acum un deceniu abia erau câteva companii care introduceau timid posibilitatea de a lucra o dată pe săptămână remote, acum totul poate fi full remote sau hibrid și să funcționeze perfect. Se pune foarte mult accent, în rândul candidaților și colegilor, pe a investi în dezvoltare profesională și certificări - avem mai multe întrebări pe partea aceasta, decât pe cea de beneficii materiale suplimentare, spre exemplu”, a mai completat reprezentatul EXE Software.Rolurile deschise, în prezent, în companie pentru angajare sunt Cloud Operations Engineer, Test Engineer, .NET Developer si Senior Software Developer.

viewscnt
Afla mai multe despre
recrutare
it