Experții critică planul Apple de a scana fotografiile utilizatorilor

Experții critică planul Apple de a scana fotografiile utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 aug 2021

Peste 4.000 de experți în securitate au semnat o scrisoare deschisă prin cer Apple să reconsidere noua măsură anunțată în cadrul programului Child Safety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a anunțat, în urmă cu câteva zile, că va începe să scaneze toate fotografiile realizate de utilizatorii dispozitivelor sale, precum iPhone sau iPad, iar această scanare se va realiza direct pe dispozitiv, înainte chiar ca imaginile să fie salvate în iCloud.

Măsura anunțată de Apple face parte din programul Child Safety și este menită să descopere dovezi ale abuzului asupra copiilor.

Apple lansează Magic Keyboard cu Touch ID ca produs separat CITEȘTE ȘI Apple lansează Magic Keyboard cu Touch ID ca produs separat

De cealaltă parte, experții în securitate și intimitate digitală spun că scanarea nediscriminatorie a fotografiilor a milioane de utilizatori șterge cu buretele progresele făcute în aceste zone în ultimele zeci de ani.

Asta se arată într-o scrisoare deschisă semnată de peste 4.000 de experți și academicieni adresată Apple.

"Este o idee absolut îngrozitoare, deoarece va duce la supravegherea în masă a telefoanelor și laptopurilor noastre", spune Ross Anderson, profesor de inginerie de securitate, unul dintre opozanții noului plan Apple.

Printre critici se numără și șeful WhatsApp, Will Cathcart, care spune că ceea ce vrea să facă Apple este să opereze un sistem preinstalat de supraveghere, care va fi folosit de guverne pentru a scana conținutul privat pentru absolut orice subiect pe care acestea vor să-l controleze.

Apple va începe să pună în aplicare noua măsura în Statele Unite pe parcursul lunilor următoare, însă, dacă se va merge în continuare în această direcție, este doar o chestiune de timp până când scanarea se va realiza și în alte țări, în funcție de legislația locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
apple watch
mac
whatsapp
fotografii
copii
securitate
intimitate