"Fabrica de supraveghere" a SRI și-a majorat cu 6,5% profitul în 2015; salariul mediu crește cu 27% anul acesta

"Fabrica de supraveghere" a SRI și-a majorat cu 6,5% profitul în 2015; salariul mediu crește cu 27% anul acesta
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 5 iun 2016

Profitul net al Regiei Autonome RASIROM, aflată în subordinea Serviciului Român de Informații și având ca activitate principală producția de sisteme de supraveghere pentru instituțiile de stat cu atribuții în domeniul siguranței naționale, a crescut cu 6,5% anul trecut, la 1,542 milioane lei. Bugetul pe 2016 al Regiei prevede menținerea la același nivel a profitului, dar și majorarea cu aproape 27% a câștigului mediu lunar pe salariat, la 3.671 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile totale ale RASIROM au avansat cu 6,8%, la 34,786 milioane lei, iar cheltuielile - cu 6,95%, la 32,921 milioane lei.

RASIROM are ca obiect principal de activitate proiectarea, producția și instalarea sistemelor de supraveghere, pază și alarmare, de protecție fizică și electronică a obiectivelor aparținând instituțiilor cu atribuții în domeniul siguranței naționale și altor beneficiari, a rețelelor de comunicații voce-date și a sistemelor de dispecerizare și monitorizare a informațiilor, realizarea de produse software, prelucrarea informatizată a datelor, lucrări de construcții-montaj și instalații, expertizare și consultanță.

Vodafone a avut anul trecut cheltuieli de 450 mil. lire sterline cu deprecierea fondului comercial din România CITEȘTE ȘI Vodafone a avut anul trecut cheltuieli de 450 mil. lire sterline cu deprecierea fondului comercial din România

În plus, din 2002, RASIROM acordă certificate de acreditare a calității pentru sistemele și echipamentele de protecție fizică a informațiilor clasificate.

Datele disponibile publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice arată că, în perioada 2010-2015 inclusiv, RASIROM a înregistrat un profit net cumulat de peste 13,8 milioane lei, terminând fiecare dintre acești ani pe plus.

Profitul net obținut de Regie în 2015, de 1,542 milioane lei, a fost superior celui prevăzut de bugetul aprobat de Guvern pentru anul trecut, de 1,327 milioane lei. Potrivit documentului citat, o zecime din profit va fi distribuit salariaților, 55% va merge la bugetul de stat sub formă de dividende, iar restul va rămâne în conturile companiei, ca sursă proprie de finanțare.

În privința cheltuielilor de natură salarială, RASIROM s-a încadrat aproape perfect în bugetul aprobat pe anul trecut, de 3,950 milioane lei, cu o depășire strict marginală, de 13.000 lei.

Președintele Iohannis trimite Parlamentului pentru reexaminare Legea cashback CITEȘTE ȘI Președintele Iohannis trimite Parlamentului pentru reexaminare Legea cashback

Bugetul RASIROM pe 2016, aprobat de Executiv în martie anul acesta, prevede menținerea profitului net la nivelul înregistrat anul trecut, în condiții de creștere atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor.

În schimb, comparativ cu bugetul aprobat pentru 2015, cel pe 2016 prevede majorarea cu aproape 27% a câștigului mediu lunar pe salariat (lei/persoană) determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, de la 2.894 la 3.671 lei. Totalul cheltuielilor de natură salarială este programat să crească cu 25,7% în 2016, comparativ cu cel înregistrat anul trecut, de la 3,963 la 4,982 milioane lei.

În buget sunt prinse și proiecte cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,25 milioane lei. RASIROM are programate cheltuieli pentru investiții de 3,04 milioane lei în 2016, față de 3,163 milioane lei în 2015.

RASIROM a fost înființată în 1995. Regia este condusă din 2012 de către Aurelian Țolescu în calitate de director general și președinte al Consiliului de Administrație.

viewscnt
Afla mai multe despre
sri
serviciul roman de informatii
rasirom
regia autonoma rasirom
sisteme supraveghere
supraveghere
interceptare
interceptari
inregistrari