Facebook a blocat paginile a patru „organizații periculoase” din Myanmar

Facebook a blocat paginile a patru „organizații periculoase” din Myanmar
scris 5 feb 2019

Compania Facebook a transmis marți că a blocat pe rețeaua sa de socializare patru grupări insurgente, „organizații periculoase”, ce luptă împotriva armatei din Myanmar, scrie Reuters.

Facebook a precizat că, începând cu luna august 2018, a eliminat sute de conturi, pagini și grupuri din cauza legăturilor acestora cu armata din Myanmar sau pentru că dezinformează, scrie News.ro.

Flickr începe să șteargă fotografiile conturilor gratuite CITEȘTE ȘI Flickr începe să șteargă fotografiile conturilor gratuite

Această acțiune a venit după ce Facebook a fost criticată că nu face suficiente eforturi pentru a preveni propagarea pe platforma sa a conținutului violent și care îndeamnă la ură.

Au fost înlăturate de pe platformă Arakan Army, Myanmar National Democratic Alliance Army, Kachin Independence Army și Ta’ang National Liberation Army, potrivit anunțului făcut marți de Facebook.

Compania a adăugat că va elimina și conturile și paginile care susțin aceste grupări.

Cele patru grupări nu au semnat acordul de pace al guvernului și au fost implicate de mai multe ori în ultimii ani în confruntări cu forțele armate.

Facebook a spus că „există dovezi clare că aceste organizații au fost responsabile de atacuri asupra civililor și că au luat parte la violențe în Myanmar și vrem să îi împiedicăm să se folosească de serviciile noastre pentru a spori tensiunile”.

În 2017, armata a început o acțiune în statul Rakhine din Myanmar ca răspuns la atacurile insurgenților Rohingya, forțând mai mult de 730.000 de etnici Rohingya să plăece în Bangladesh, potrivit ONU.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
myanmar