Facebook a plătit în SUA o companie care să denigreze TikTok

Facebook a plătit în SUA o companie care să denigreze TikTok
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2022

Facebook a plătit o companie denumită Targeted Victory pentru a desfășura în SUA campanii naționale care să răspândească ideea că TikTok ar fi o rețea periculoasă pentru copii, iar mesajele sperau să-i facă pe cât mai mulți să aibă o părere proastă despre rețeaua din grupul ByteDance, scrie Washington Post.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această companie, Targeted Victory, este una dintre cele mai mari firme care furnizează consultanță partidului Republican, și a fost angajată de Facebook (Meta) pentru a orchestra o campanie la nivel național care să conțină foarte multe mesaje negative despre TikTok, mesaje care să ajungă la cât mai mulți oameni, scrie Hotnews.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Facebook consideră că TikTok este rivalul numărul 1 pentru că, deși Facebook are mai mulți useri, TikTok are o proporție mai mare de utilizatori tineri și foarte mulți o consideră ca fiind o rețea ”cool”, în timp ce Facebook nu prea mai este la modă.

Date din interiorul Facebook arătau că tinerii stau pe TikTok de 2-3 ori mai mult timp decât pe Instagram.

Campaniile își propuneau să transmită mesaje precum: TikTok este periculoasă pentru copii, aparține de un grup străin și nimic din ce pun copiii în rețea nu rămâne confidențial.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
sua
tiktok