Facebook este investigată pentru modul în care a acordat altor companii acces la datele utilizatorilor săi

Facebook este investigată pentru modul în care a acordat altor companii acces la datele utilizatorilor săi
scris 14 mar 2019

Procurorii federali din Statele Unite au deschis o investigație care vizează înțelegerile pe care Facebook le-a avut cu unele companii de tehnologie pentru accesarea datelor personale ale utilizatorilor.

Conform The New York Times, sunt vizate acordurile făcute de Facebook cu cel puțin doi mari producători de telefoane. Aceștia au avut acordul Facebook pentru accesarea anumitor informații personale ale utilizatorilor, precum datele de contact și lista de prieteni.

Problema în cauză este că niciuna din părți nu a înștiințat utilizatorii și nici nu a avut acordul acestora pentru accesarea datelor.

Conform unor informații neoficiale publicate anterior de aceeași publicație, printre producătorii care au avut acorduri cu Facebook pentru accesarea datelor utilizatorilor s-ar afla Samsung și Apple.

Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței CITEȘTE ȘI Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței

Nu este clar în acest moment dacă și producătorii de telefoane sunt investigații sau doar Facebook este urmărită deocamdată de procurori.

Compania americană a emis un scurt comunicat prin care spune că ia în serios acest gen de probleme și colaborează cu investigatorii.

Facebook este deja investigată în Statele Unite de Federal Trade Commission pentru scandalul Cambridge Analytica și incidentele privind gestionarea cu rea credință a datelor utilizatorilor săi care au urmat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
apple
samsung