Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței

Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței
scris 13 mar 2019

Compania Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței.

Comisia Europeană este organism de reglementare, responsabil cu menținerea unei concurențe corecte și nediscriminatorii în Uniunea Europeană, scrie News.ro.

„În ultimii ani, Apple a introdus reguli în App Store care, în mod voit, limitează alegerea utilizatorului și diminuează inovația în detrimentul experienței utilizatorului - acționând, în esență, ca jucător și arbitru pentru a dezavantaja, în mod deliberat, alți dezvoltatori de aplicații”, a transmis Daniel Ek, CEO al Spotify, citat de The Hollywood Reporter.

Huawei a folosit, din nou, fotografii făcute cu un aparat profesional pentru promovarea unui smartphone CITEȘTE ȘI Huawei a folosit, din nou, fotografii făcute cu un aparat profesional pentru promovarea unui smartphone

El a continuat: „După ce am încercat fără succes să rezolvăm problema direct cu Apple, cerem acum Comisiei Europene să ia măsuri pentru asigurarea unei concurențe corecte”.

Ek a susținut că Spotify, companie suedeză, nu încearcă să obțină „un tratament special”, ci să primească „celași tratament ca numeroase alte aplicații din App Store, precum Uber și Deliveroo”.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
spotify
apple